Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nyhetsbrev från CERA 190528

CERA, Centrum för forskning och utbildning kring riskbruk, missbruk och beroende

 • Systembolagets Alkoholforskningsråd: Utlysning av medel för alkoholforskning. Systembolagets Alkoholforskningsråd delar årligen ut anslag till olika forskningsprojekt. Samhällsvetenskaplig- och folkhälsovetenskaplig alkoholforskning prioriteras, tillsammans med forskning som är av särskild betydelse för det förebyggande arbetet mot alkoholskador. Från och med 2017 delas tio miljoner kronor ut per år, varav två miljoner viks för fokusområden som har identifierats som särskilt angelägna och där mer forskning behövs. Alkoholforskningsrådet ser gärna ansökningar från yngre forskare. Läs mer i det bifogade dokumentet. Länk till inbjudan

 • Ta del av seminariet " Spelreklam i fokus" i efterhand.
  Konferensrapporten från seminariet "Spelreklam i fokus" den 15:e april är nu klar, länk till dokument. Det är även möjlighet att se två av föreläsningarna på Göteborgsregionens Youtube-kanal;
   Länk till filmen med Per Binde

  Länk till filmen med Anders Håkansson

 • Öppet seminarium om hälsoeffekter av alkoholkonsumtion bland äldre.
  CERA arrangerade ett öppet seminarium den 20 maj utifrån den uppmärksammade rapporten "Alkohol och äldre". Nu finns de filmade föreläsningarna med tillhörande referat på Göteborgsregionens hemsida. 
 • Save the date: 10 oktober 
  På förmiddagen den 10 oktober arrangerar CERA ihop med Systembolaget ett seminarium i Vasaparken om alkohol och arbetslivet. Mer information kommer så snart programmet är klart. 
 • Programmet till konferensen Förebygg.nu
  Konferensen Förebygg.nu går av stapeln den 13-14 november, läs mer här.
 • CERA arbetar för att främja samarbetet och samverkan 
  Vi på CERA kan förmdela kontakter för att främja tvärvetenskapliga forskningssamarbeten och bred samverkan med det omgivande samhället.

Systembolagets Alkoholforskningsråd: Utlysning av medel för alkoholforskning
Systembolagets Alkoholforskningsråd delar årligen ut anslag till olika forskningsprojekt. Samhällsvetenskaplig- och folkhälsovetenskaplig alkoholforskning prioriteras, tillsammans med forskning som är av särskild betydelse för det förebyggande arbetet mot alkoholskador. Från och med 2017 delas tio miljoner kronor ut per år, varav två miljoner viks för fokusområden som har identifierats som särskilt angelägna och där mer forskning behövs. Alkoholforskningsrådet ser gärna ansökningar från yngre forskare. Läs mer i det bifogade dokumentet.

 

 

Senast uppdaterad: 2019-05-29 08:14