Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

För dig som är patient

När en verksamhet är hbtq-diplomerad innebär det att alla medarbetare i verksamheten deltagit i Västra Götalandsregionens processutbildning i att arbeta normmedvetet utifrån kön och sexualitet.

Utbildningen fokuserar på normer om kön och sexualitet, heteronormativitet och dess påverkan på hälsan. Genom att sätta fokus på samhälleliga strukturer vill vi tydliggöra hur dessa kan påverka hälsan på individnivå. En viktig del är att se när vi i hälso- och sjukvården är en del av dessa strukturer och förstå hur vi kan bidra till bättre hälsa för hbtq-personer.

Under utbildningen arbetar varje verksamhet för att stärka och förbättra sin kunskap och sina färdigheter. En del är att göra en nulägesanalys och ta fram en handlingsplan. Med handlingsplanen har verksamheten en utgångspunkt för att arbeta gemensamt, strukturerat och långsiktigt med normer om kön och sexualitet.

Vill du hitta en hbtq-diplomerad verksamhet?

Samtliga hbtq-diplomerade verksamheter kan du hitta här.

 

Dekal hbtq-diplomerad verksamhet

Dekal för hbtq-diplomerad verksamhet

När du besöker en hbtq-diplomerad verksamhet möts du av den här dekalen på dörren till mottagningen.

Senast uppdaterad: 2022-08-17 16:26