Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

För dig som arbetar i en hbtq-diplomerad verksamhet

Att arbeta med normmedvetenhet är en ständigt pågående process. Oavsett om ni nyss genomgått en hbtq-diplomering, eller om det var några år sedan ni diplomerades, kan ni i er verksamhet ha nytta av nya ingångar eller påfyllning i ert arbete.

Normmedvetenhet är en viktig del av vår professionella roll och ett sätt att ge ett gott bemötande till alla patienter och skapa en god arbetsmiljö för alla medarbetare.

På den här sidan hittar ni information, tips och länkar som kan hjälpa er som arbetar i hälso- och sjukvården med ert arbete med normmedvetenhet och hbtq.

Hbtq-klivet

Hbtq-klivet är en uppföljning och påbyggnad av de hbtq-diplomeringar som gjordes innan 2017. Tanken med hbtq-klivet är att den ska fungera som en hjälp till de hbtq-diplomerade verksamheterna att fortsätta att vidareutveckla den process som påbörjades under utbildningen.

Läs mer om Hbtq-klivet

Catch-up hbtq

Catch-up hbtq är för nyanställd personal vid hbtq-diplomerade verksamheter
Har ni nyanställt eller har en medarbetare kommit tillbaka från tjänstledighet eller sjukskrivning och missat er verksamhets hbtq-diplomering? Då behöver hen gå en catch-up-utbildning.

Mer information om catch-up hbtq

Tema hbtq

Tema hbtq är ett fortbildningstillfälle för anställda i hbtq-diplomerade verksamheter. Fortbildningen är till för dig som är del av diplomeringsgruppen (den grupp som driver hbtq-arbetet under och efter diplomeringsprocessen) eller särskilt ansvarig för att driva hbtq-frågor vid diplomerade verksamheter

Mer information om Tema hbtq samt aktuella fortbildningstillfällen

Senast uppdaterad: 2021-04-19 13:23