Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Konferens: Sexualitet, unga och skolans roll 2022

Publicerad:
Illustration av unga människor i olika situationer, från omfamning till att sitta bredvid varandra eller själv framför datorn

Onsdagen 2 november är det dags för årets upplaga av konferensen Sexualitet, unga och skolans roll. Temat är "Hur går det med sexualitet, samtycke och relationer i skolan?".

Konferensen är kostnadsfri och riktar sig till all skolpersonal samt hälso-och sjukvårdspersonal som arbetar med unga och SRHR.

Från och med höstterminen 2022 träder de reviderade läroplanerna i kraft och kunskapsområdet sex och samlevnad blir till sexualitet, samtycke och relationer. Årets konferens ägnas därför helt åt det nya kunskapsområdet: Hur blir det ett uppdrag för hela skolan? Hur kan undervisningen organiseras? Och inte minst – hur går det därute i skolorna?

Digital konferens

Under konferensen får du ta del av goda exempel från skolor, nya stödmaterial från bland annat Skolverket samt aktuell forskning inom området.

Konferensen hålls digitalt för att så många som möjligt ska kunna delta, utbyta erfarenheter och få ny inspiration att fortsätta arbeta vidare med sexualitet, samtycke och relationer.

Anmälan Sexualitet, unga och skolans roll 2022 (trippus.se)

Program Sexualitet, unga och skolans roll 2022.pdf (srhr.se)

Sexualitet, unga och skolans roll anordnas varje år av Kunskapscentrum för sexuell hälsa och Göteborgsregionen, som också samarbetar kring webbplatsen srhr.se.

Publicerad: