Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tillsammans

Illustration av två vuxna med ett barn mellan sig; de sover.

Tillsammans är ett verktyg som riktar sig till dig som i ditt arbete möter blivande och nyblivna föräldrar och leder samtal i samband med olika former av föräldrastöd.

Målet med Tillsammans är att främja barns hälsa och uppväxtvillkor genom att på olika sätt stärka föräldrarna i deras relation och i deras samarbete kring barnet. En trygg relation mellan föräldrarna är en viktig grund för att hela familjen ska må så bra som möjligt - inte minst barnen. Föräldrarnas relation är barnets uppväxtmiljö, oavsett om föräldrarna lever tillsammans eller inte. 

Genom att sätta igång samtal mellan föräldrar som lever i en parrelation kan kriser motverkas och om en separation är det bästa alternativet kan den bli så bra som möjligt. 

Det är inte alltid enkelt att få igång ett bra samtal om hur det är att bära, vänta, föda och ta hand om barn och samtidigt leva i en parrelation. Förhoppningsvis gör det här materialet det lättare, roligare och mer konstruktivt att prata om hur det är att leva i en familj med små barn. Genom att diskutera teman som förväntningar, föräldraledighet, sömn och sex kan parrelationen utvecklas och föräldraskapet bli mer jämställt. Tillsammans innehåller även konkreta övningar och kommunikationstips till föräldrar.

Materialet utgår från bilder och frågor kring vardagliga situationer och känslor. De flesta samtalen kan anpassas utifrån olika familjekonstellationer och materialet kan användas i grupp eller enskilt med paret.

Tillsammans har tagits fram av Kunskapscentrum för jämlik vård och Familjerådgivningen i Göteborgs Stad i samarbete med Jämlikt Göteborg.

P.S. Vi vet att många föräldrar hittar direkt till vårt material och det är helt okej. Använd det gärna hemma!

Webbinarium om Tillsammans

I maj 2022 hade vi ett webbinarium om samtalsmaterialet Tillsammans där vi berättade om hur Tillsammans kan användas i praktiken. Vi samtalade också med gäster som använder materialet och som berättade hur materialet gör det roligare och mer konstruktivt att leda samtal om hur det är att leva i en familj med små barn.

Här kan du se webbinariet

Åsa Davidsson

Regionutvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-06-09 11:22