Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Samarbete med universitet och högskolor

Idag är det inte en självklarhet att studenter som utbildar sig för att arbeta inom hälso- och sjukvård får fördjupa sig i jämlikhetsperspektiv på vård och hälsa. För att öka medvetenheten om detta ämne inom hälso- och sjukvården menar vi på Kunskapscentrum för jämlik vård att det är viktigt att föra in dessa aspekter redan på utbildningsnivå.

Kunskapscentrum för jämlik vård samarbetar med flera utbildningar riktade mot arbete inom hälso- och sjukvården. Detta gör vi för att öka medvetenheten och skapa reflektion kring jämlik vård och hälsa, patientdelaktighet och normer. Vi håller i utbildningar och kursmoment på bland annat Göteborgs universitet och Högskolan Väst för att integrera jämlikhetsperspektiv i kurslitteratur, föreläsningar och på verksamhetsförlagd utbildning (VFU).

Tina Andersson

Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2021-09-27 11:45