Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet
Hoppa till chatbot

Om SRHR-bussen

Syftet med bussen är att tillgängliggöra SRHR (Sexuell och Reproduktiv Hälsa och Rättigheter). I SRHR-bussen kan du bland annat att få hjälp med provtagning för sexuellt överförbara infektioner, gynekologisk cellprovtagning och preventivmedelsrådgivning.

SRHR-bussen vänder sig till alla invånare i alla åldrar i Västra Götalandsregionen. Alla besök i bussen är kostnadsfria.

Bussen, som är den första i sitt slag i Sverige, samarbetar med ungdomsmottagningar, primärvård, sjukhus och skolor/elevhälsa inom hela regionen. SRHR-bussen ingår även i flera samarbeten med lokala mottagningar, exempelvis sprututbytesmottagningarna och flyktingmedicin. Den finns också på plats vid olika evenemang, till exempel under festivaler och stadsdelsdagar.

SRHR-bussen har ett tätt samarbete med Kunskapscentrum för sexuell hälsa.

Historik

SRHR-bussen blev till 2016, i ett samarbete mellan mödrahälsovården i Göteborg, Kunskapscentrum för sexuell hälsa och Sexualmedicinskt centrum. Syftet var att nå invånarna i Västra Götaland med lättillgänglig information om SRHR, för att stärka folkhälsan och individens möjligheter att göra informerade val i SRHR-frågor.

I början av 2021 övergick SRHR-bussen från att vara ett projekt till att bedriva verksamheten utifrån en vårdöverenskommelse.

Har du några frågor, kontakta oss gärna!


Senast uppdaterad: 2021-10-28 12:48

Chatta med Liv chatbot logo