Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Nya Matkassen ska inspirera fler till hälsosamma matvanor

Banner bild för matkassen med ett rött leende äpple.

Nu lanseras en ny webbplats för Matkassen. Den tidigare webbplatsen riktade sig enbart till barnfamiljer. Nu har innehåll och målgrupper breddats för att inspirera fler till hälsosamma matvanor genom hela livet.

Webbplatsen Matkassen är en av de mest besökta webbplatserna i Västra Götalandsregionen. Den är alltså redan nu populär. Dietisterna bakom Matkassen siktar nu mot att öka nyttan för fler. Den nya Matkassen har också en ny utformning, en förbättrad sökbarhet och innehåller mer råd.

– Vi har sett att det finns behov av recept och råd om bra mat för fler grupper. Nya Matkassen riktar sig därför nu också till ungdomar och unga vuxna, till de som väntar barn och till seniorer, berättar dietisterna Julia Backlund och Tina Dahlberg, dietister på Regionhälsan, Västra Götalandsregionen och grundare av konceptet Matkassen.

Förutom att Matkassen riktar sig direkt till ovan nämnda målgrupper, är den också ett användbart verktyg för hälso- och sjukvårdspersonal, elevhälsa och andra aktörer i sitt arbetet med att främja hälsosamma matvanor.

På webbplatsen hittar du matrecept, näringsriktiga veckomenyer med tillhörande inköpslistor samt målgruppsspecifika råd. Recepten bygger
Nordiska Näringsrekommendationer.

Nya Matkassen hittas på samma adress som tidigare: vgregion.se/matkassen.

Hämta bannerbild: Hjälp till och sprid kunskap om Matkassen med en bildlänk på er webbsida: Västra Götalandsregionens mediebanks pressarkiv.

Här hittar du introduktionsfilmen till Matkassen: Matkassen - bra mat för dig och familjen.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?


Senast uppdaterad: 2023-03-14 14:34