Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

FoU primär och nära vård Södra Älvsborg

FoU primär och nära vård Södra Älvsborg är ett stöd för medarbetare inom primärvård intresserade av forskning och utveckling i området Södra Älvsborg. 

Hos oss kan du få råd om hur man går från idé till forskningsprojekt, hur man söker forskningsmedel och hur man går tillväga för att bli doktorand och mycket mer. 

FoU primär och nära vårds uppdrag är att stödja, stimulera och initiera forskning i primärvård och att utveckla den vetenskapliga kompetensen hos anställda inom offentlig och privat driven primärvård för att främja en evidensbaserad god och säker vård.  

Du hittar oss på FoUUI-centrum Södra Älvsborg där vi är samlokaliserade med Primärvårdens utbildningsenhet Södra Älvsborg (extern webbplats), kansliet för Lokala FoU-rådet Södra Älvsborg (extern webbplats), kontoret för Projektdatabasen FoU i VGR (extern webbplats) och Folktandvårdens FoU (extern webbplats)

Välkommen att kontakta oss.

Kontakta oss
Besök

Besöksadress

Sven Eriksonsplatsen 4
503 38 Borås

Hos oss kan du boka lokaler för möten och föreläsningar.
Vi har även flera distansarbetsplatser tillgängliga för personal inom primärvården. 

Mer information hittar du på sidan om våra distansarbetsplatser och de bokningsbara lokalerna

Aktuellt FoU primär och nära vård

  • Den 6 december - Genvägen till docentur, digital workshop för blivande docenter vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset/Sahlgrenska Akademin! Anmälan i regionkalendern senast den 28 november.

  • Den 13 oktober gick 2022-års Regionala FoUUI-dag av stapeln, denna gång i Vänersborg med FoU primär och nära vård Fyrbodal, Primärvårdens utbildningsenhet och Folktandvården FoU som värdar. Tema för årets Regionala FoUUI-dag var samverkan, och tog avstamp i ledorden: kunskapsskapande, nytänkande och lärande.

  • För att ta vara på medarbetares och verksamheters innovativa idéer avsätter hälso- och sjukvårds- styrelsen i Västra Götalandsregionen 20 miljoner kronor årligen till utlysningen av Innovationsfonden. Utlysning 2 öppnar 21 november och stänger den 29 januari 2023

  • Välkomna till dels en presentation av projektet "Digital läkemedelsuppföljning inom psykiatrin”, dels ett kunskapsseminarium och workshop om innovation för chefer.

  • PIL-enheten ger kurser i högskolepedagogik och forskarhandledning. Vårens kurser öppnas för ansökningar onsdagen den 19 oktober, preliminärt cirka kl 9.00

Kommande event

05
dec

Antidepressiva läkemedel

Starttid:
Sluttid:
Plats: Arvid Carlsson-salen Medicinaregatan 3, Göteborg
Ort: Göteborg
Typ: Utbildning
06
dec

Genvägen till docentur - Digital workshop för blivande docenter vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset/Sahlgrenska Akademin!

Starttid:
Sluttid:
Plats: Digitalt
Ort:
Typ: Utbildning
09
feb

Hur kan vi förstå känslostarka barn?

Starttid:
Sluttid:
Plats: Regionens hus i Skövde, konferenslokal Billingen
Ort: Skövde
Typ: Utbildning
05
apr

Inbjudan till heldag - Forskningsplattform psykisk hälsa och ohälsa i primärvård

Starttid:
Sluttid:
Plats: Campus Nya Varvet - lokal Ejdern
Ort: Göteborg
Typ: Möte
Senast uppdaterad: 2022-07-01 10:55