Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

FoU primär och nära vård Göteborg och Södra Bohuslän

Vi är till för dig som har intresse av forskning i primär och nära vård. Kontakta oss om du vill få information om hur du kan ta en idé vidare eller om du vill ha hjälp med ett pågående forskningsprojekt.

Kontakta oss
Besök

Besökstider

måndag - fredag
8:00 - 16:30

Besöksadress

Kungsgatan 12
411 19 Göteborg

FoU-brevet

Vi skickar 4-5 gånger/år ett FoU-brev med bland annat information om utlysningar, events och kurser. Anmäl dig till brevet genom att ange din e-postadress nedan och klicka på "prenumerera". 

Du måste ange e-postadressen

Du som arbetar inom  offentlig eller privat primärvård och Folktandvården i Göteborg och Södra Bohuslän kan boka en projektarbetsplats här på FoU-centrum.

Boka projektarbetsplats

Kontakta FoUUI-centrum Göteborg och Södra Bohuslän för att få användarnamn och lösenord.

Tel: 031 346 0667
email: fou.primarvard.gbgsb@vgregion.se

Glöm inte att när du är hos oss stänga av din dator, släcka ljuset och stänga dörren när du går för dagen.

Aktuellt FoU primär och nära vård

  • Den 6 december - Genvägen till docentur, digital workshop för blivande docenter vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset/Sahlgrenska Akademin! Anmälan i regionkalendern senast den 28 november.

  • Den 13 oktober gick 2022-års Regionala FoUUI-dag av stapeln, denna gång i Vänersborg med FoU primär och nära vård Fyrbodal, Primärvårdens utbildningsenhet och Folktandvården FoU som värdar. Tema för årets Regionala FoUUI-dag var samverkan, och tog avstamp i ledorden: kunskapsskapande, nytänkande och lärande.

  • För att ta vara på medarbetares och verksamheters innovativa idéer avsätter hälso- och sjukvårds- styrelsen i Västra Götalandsregionen 20 miljoner kronor årligen till utlysningen av Innovationsfonden. Utlysning 2 öppnar 21 november och stänger den 29 januari 2023

  • Välkomna till dels en presentation av projektet "Digital läkemedelsuppföljning inom psykiatrin”, dels ett kunskapsseminarium och workshop om innovation för chefer.

  • PIL-enheten ger kurser i högskolepedagogik och forskarhandledning. Vårens kurser öppnas för ansökningar onsdagen den 19 oktober, preliminärt cirka kl 9.00

Kommande event

05
dec

Antidepressiva läkemedel

Starttid:
Sluttid:
Plats: Arvid Carlsson-salen Medicinaregatan 3, Göteborg
Ort: Göteborg
06
dec

Genvägen till docentur - Digital workshop för blivande docenter vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset/Sahlgrenska Akademin!

Starttid:
Sluttid:
Plats: Digitalt
Ort:
09
feb

Hur kan vi förstå känslostarka barn?

Starttid:
Sluttid:
Plats: Regionens hus i Skövde, konferenslokal Billingen
Ort: Skövde
05
apr

Inbjudan till heldag - Forskningsplattform psykisk hälsa och ohälsa i primärvård

Starttid:
Sluttid:
Plats: Campus Nya Varvet - lokal Ejdern
Ort: Göteborg
Senast uppdaterad: 2022-09-30 11:37