Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Välkommen till FoU primär och nära vård

Välkommen till Forskning och Utveckling i primär och nära vård

Vi stimulerar, stödjer och initierar forskning och utveckling samt utvecklar den vetenskapliga kompetensen hos personalen inom primär och nära vård.

Vi vänder oss både till offentliga och privata vårdgivare.
Vi är en del av FoUUI primär och nära vård.

Nyheter - FoU primär och nära vård

  • Välkommen till Biomedicinska bibliotekets serie 20 minuter för forskare, där de tipsar om verktyg och tjänster som kan underlätta i forskarvardagen. Temat för vecka 47-48 handlar om datahanteringsplan.

  • Den 6 december - Genvägen till docentur, digital workshop för blivande docenter vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset/Sahlgrenska Akademin! Anmälan i regionkalendern senast den 28 november.

  • Den 13 oktober gick 2022-års Regionala FoUUI-dag av stapeln, denna gång i Vänersborg med FoU primär och nära vård Fyrbodal, Primärvårdens utbildningsenhet och Folktandvården FoU som värdar. Tema för årets Regionala FoUUI-dag var samverkan, och tog avstamp i ledorden: kunskapsskapande, nytänkande och lärande.

  • För att ta vara på medarbetares och verksamheters innovativa idéer avsätter hälso- och sjukvårds- styrelsen i Västra Götalandsregionen 20 miljoner kronor årligen till utlysningen av Innovationsfonden. Utlysning 2 öppnar 21 november och stänger den 29 januari 2023

  • Välkomna till dels en presentation av projektet "Digital läkemedelsuppföljning inom psykiatrin”, dels ett kunskapsseminarium och workshop om innovation för chefer.

Kommande event

05
dec

Antidepressiva läkemedel

Starttid:
Plats: Arvid Carlsson-salen Medicinaregatan 3, Göteborg
Ort: Göteborg
09
feb

Hur kan vi förstå känslostarka barn?

Starttid:
Plats: Regionens hus i Skövde, konferenslokal Billingen
Ort: Skövde
15
mar

Psykisk ohälsa hos äldre - FoU-café Fyrbodal

Starttid:
Plats: FoUUI-centrum Vänerparken 15A, Vänersborg. Sal Älvsborg
Ort: Vänersborg
05
apr

Inbjudan till heldag - Forskningsplattform psykisk hälsa och ohälsa i primärvård

Starttid:
Plats: Campus Nya Varvet - lokal Ejdern
Ort: Göteborg