Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Prövning inom vuxenutbildningen

För dig som har goda kunskaper i ett ämne men saknar betyg i en viss kurs, eller för dig som vill höja ditt betyg på en kurs du redan läst, finns möjlighet att göra en prövning. Hos Naturbruksförvaltningens vuxenutbildning kan du ansöka om prövning i de av skolverkets nationella gymnasiekurser som vi ger i vårt aktuella utbildningsutbud.

En prövning innebär att du genom dina befintliga kunskaper kan examineras på en hel kurs, eller att du på egen hand läser in alla kursmål, för att sedan pröva dina kunskaper vid ett enda tillfälle. I de flesta fall består en prövning av skriftliga såväl som muntliga och praktiska moment. Dina resultat vid prövningen resulterar i ett betyg i kursen.  

Anmälan till en prövning sker via webbformuläret nedan. Innan du lämnar in din ansökan bör du vara medveten om att dina kunskaper i alla kursmoment kommer att prövas. Om du behöver läsa in eller uppdatera dina kunskaper inom något område, ansvarar du själv för att hitta relevant instuderingsmaterial som motsvarar kursmålen. På Skolverkets webbplats kan du hitta gymnasiekursernas innehåll och kursmål. Länk till skolverket

En prövning kostar normalt 500 SEK per kurs. Information om betalning får du i samband med att du ansöker om att göra en prövning.  

För mer information angående prövning kontakta vår studieadministration eller Studie- och Yrkesvägledare.

Studieadministration

Madelene Bergman

Studie- och yrkesvägledare
Telefonnummer

Ansökan om prövning

Information om hur Naturbruksförvaltningen hanterar dina personuppgifter hittar du här:

Senast uppdaterad: 2019-02-19 10:35