Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Erik Svanström Ämneslärare i Naturvetenskap och biologi

Porträttbild på Erik

Erik Svanström berättar om sitt arbete som Ämneslärare i naturvetenskap och biologi.

Vad gör du på dagarna?

På mitt jobb undervisar jag i biologi, naturkunskap och miljökunskap.
Jag är också förstelärare vilket innebär att jag jobbar mycket med skolutveckling för att verksamheten hela tiden ska bli bättre.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det bästa med mitt jobb är att få möta många olika elever och andra människor. Jag får också undervisa i ämnen som jag verkligen brinner för vilket gör dagarna ännu roligare.

Vilka utmaningar kan du möta i vardagen?

Det svåraste tycker jag är att inspirera alla elever. Alla har olika intressen och därför blir det min utmaning att försöka få dem att förstå varför dom har nytta av kunskapen jag lär ut.

Vad driver dig i ditt yrke?

Det som driver mig i mitt jobb är att det finns stora möjligheter för mig som lärare att utvecklas. Ingen klass är den andre lik vilket innebär att man hela tiden måste testa nya tekniker i sin utlärning för att lyckas intressera just den klassen.

Vad gör du helst en ledig dag?

På mina lediga dagar umgås jag helst med familjen. Vi brukar vara ute i naturen och leva friluftsliv. Jag spelar också en del paddel.

Vad har du gjort tidigare?

Ett år efter gymnasiet studerade jag på lärarhögskolan. Sedan har jag varit idrottslärare på grundskolan i många år. Efter det började jag som lärare här på Uddetorp.


Senast uppdaterad: 2020-11-19 09:59