Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hallå där Oscar Elvingsson

Oscar Elvingsson står i skogen med en skördare bakom sig

Oscar Elvingsson tog studenten från Naturbruksskolan Svenljunga 2020 och vi var nyfikna på vad han gör nuförtiden, så vi ringde upp honom och hörde efter.

Berätta om dig själv – vem är du?
Mitt namn är Oscar Elvingsson och jag är 20 år. Jag är uppväxt på en mindre gård med skogsbruk och det var där mitt intresse för skogen började. På Svenljunga läste jag skogsmaskinsförare och tog studenten våren 2020.  Just nu jobbar jag som skogsmaskinsförare och kör en liten gallringsskördare.

Hur upplevde du dina år på Svenljunga?
Mina år på Svenljunga var riktigt roliga. Det var lite läskigt att flytta hemifrån som 16-åring men jag lärde känna klassen väldigt fort. På skolan var det riktigt bra lärare och jag är väldigt nöjd med min utbildning. Att jag kom både nära mina lärare och klass gjorde att de blev som en andra familj. Under mina år på Svenljunga valde jag också att läsa högskoleförberedande kurser samt Matematik 2 och Motorsåg 2 som utökade kurser.

Bodde du på internatet?
Jag valde att bo på internat när jag sökte till Svenljunga och det ångrar jag inte. Man var ju med alla sina kompisar hela tiden. Det var bra med aktiviteter att göra på kvällarna så som att ”greja” i verkstaden, köra simulator och vi åkte också iväg på till bowlinghallen, Ullared, Laserdome med mera. 

Vad var viktigt när du sökte till gymnasiet?
Viktigt för mig var att jag skulle få köra mycket maskin samt att det var en bra blandning av praktiska och teoretiska ämnen. Just nu vet jag inte om jag vill plugga vidare men om jag skulle vilja det så har jag ju med mig högskolebehörigheten. Det viktiga för mig var också att jag ville ha roligt under mina år och inte bara plugga utan också få med de praktiska ämnena.

Vad gör du idag?
När jag gick andra året på Svenljunga så valde jag att praktisera hos Fredrik Arrestrand och där fick jag sedan jobb som skogsmaskinsförare.

 

 

 


Senast uppdaterad: 2021-02-16 14:17