Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Naturbruksskolan Svenljunga blir certifierat Teknikcollege

Publicerad:
Logotype för Teknikcollege

Den 28 april fick vi det glädjande beskedet att Naturbruksskolan Svenljunga blivit certifierade som Teknikcollege. Att bli certifierad innebär en viktig kvalitetsstämpel på utbildningen.

Naturbruksprogrammet – inriktning skogsbruk visar genom certifieringen att utbildningen håller hög kvalitet och att skolan har ett aktivt samarbete med skogsbranschen och företag för att öka attraktionskraften och kvaliteten på utbildningen. Företagen medverkar bland annat till att eleverna utbildas med moderna och relevanta maskiner och annan utrustning.

-Jag är stolt över att vi gjort den här resan och att vi nu är certifierade som Teknikcollege. Det ligger mycket arbete bakom certifieringen men nu har vi fått ett fint kvitto på att utbildningen håller en hög kvalitet och att våra elever ges bästa möjliga förutsättningar under sin gymnasietid här, säger Peter Nyman, rektor på Naturbruksskolan Svenljunga.

Teknikcollege är Sveriges största samverkansplattform för industrins kompetensförsörjning och en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraften och kvaliteten på tekniskt inriktade utbildningar. Att ha kvalificerade utbildningar på gymnasial och eftergymnasial nivå som utvecklas i takt med industrin är den stora anledningen till att Teknikcollege behövs. Att vara en del av Teknikcollege innebär att utbildningen har en kvalitetssäkrad samverkan mellan skola och näringsliv.

-Jag är så glad över det fina arbete som skolan visat upp, fin och inspirerande lärmiljö, engagerad personal och en kvalitetsmedveten ledning och framför allt nöjda elever säger Johanna Arvidsson som är processledare för Teknikcollege Västra Småland.


Publicerad:
Senast uppdaterad: 2022-05-02 13:25