Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kurs i sadeltillpassning 18-20 februari

En väl anpassad utrustning är av största vikt för hästen och ryttarens prestation, välbefinnande, resultat och hållbarhet. Biologiska yrkeshögskolan erbjuder nu en engångskurs med professionell handledning.

Kursens mål är att du ska få ökade kunskaper och färdigheter i att anpassa sadlar utifrån hästens och ryttarens behov. Du kommer att få djupare insikter i hur och varför det är viktig att hitta rätt sadel utifrån prestation, välbefinnande och hållbarhet. Det är ett stort utbud på marknaden som lockar, men vilka är dina och hästens verkliga behov? Kursen ger dig redskap att använda och veta vad du själv kan göra och när du behöver professionell hjälp.

Handledare för kursen är Christina Allansdotter som har varit sadelmakare sedan 1994. Hon har utbildat sig i både England och Sverige och hon har erhållit tre engelska gesällbrev och ett svenskt. Hon har även vunnit två SM-titlar i sadelmakeri och är individuell medlem i engelska Society of master saddlers som Harness maker, saddlemaker och bridlemaker.

Kurstillfällena hålls 18-20 februari på Biologiska yrkeshögskolan i Skara. 

Upplägget för kursdagarna är som följer:

Dag 1 
13:00-16:00 Introduktion 
- Olika sadlars uppbyggnad, variationer och möjligheter. Hästens anatomi, fysiska förutsättningar och begränsningar

Dag 2 
09:00-16:00 Ryttarens behov och önskemål
Tillvägagångssätt: 
- Var börjar du vid praktisk tillpassning?
- Sadelns samspel mellan häst och ryttare 
- Vi testar tillsammans i praktiken 

Dag 3 
08:00-13:00 Problem och möjligheter
- Vi lär oss bedöma olika sadlars möjligheter och begränsningar i förhållande till häst och ryttare. Vi fortsätter med att fördjupa oss i arbetet med sadelbedömningar och olika problemlösningar
- Sammanfattning

Monika Andersson

Utbildningsledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2019-01-17 14:48