Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

SOLMACC - Ett klimatsmart lantbruk

solmacc

Föreställ dig ett lantbruk med ett effektivt kretslopp av näring på gården, optimerade växtföljder och liten jordbearbetning.

Föreställ dig dessutom ett lantbruk som använder träd och buskars naturliga egenskaper för att tillföra näring till åkrarnas jordar, ge skugga och skydda mot uttorkning och erosion. För att främja ett sådant miljövänligt lantbruk är vi genom naturbruksskolan Sötåsen med i ett projekt där vi testar nya klimatsmarta metoder som bidrar till att minska utsläppen av växthusgaser.
Utifrån att vi får testa det klimatsmarta lantbruket arbetar vi också med att sprida kunskap om hur metoderna kan minska utsläppen av växthusgaser. Vi visar också på hur gårdar med klimatsmarta åtgärder är mindre sårbara för klimateffekter och kan främjas av införandet av de innovativa metoder som testas. Allt detta ingår i ett projekt som heter SOLMACC och innebär att tolv gårdar, varav Sötåsen är en, i olika länder testar de nya klimatsmarta metoderna.
För mer information om projektet som helhet kan du besöka projektets officiella hemsida. 
http://solmacc.eu/sv/

Partner & Finansiär

Partners
SOLMACC är ett internationellt projekt där 12 ekologiska gårdar från Sverige, Tyskland och Italien deltar.

Finansiär
SOLMACC is supported by the LIFE programme (agreement number: LIFE12 ENV/SE/000800)

Britt-Marie Benjaminsson

Verksamhetsutvecklar

Anders Assarsson

Gymnasielärare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2018-11-08 15:21