Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Axevalla hästcentrum

Axevalla hästcentrum ger dig fantastiska möjligheter att satsa på din ambition i en professionell miljö.

Läs till hästskötare på elitnivå

Du som läser utgången hästskötare med inriktning ridning, trav eller islandshäst tillbringar hela din studietid på Axevalla hästcentrum, här finns även lokaler för de teoretiska gymnasiekurserna. Det finns gott som stallplatser och nyrenoverat boende i anslutning till området.

Här får du alla förutsättningar att nå dina mål. Du har tillgång till ett nytt och modernt utbildningsstall, ridhus, körhall, Axevallas fina tävlingsbana, rakbana, belyst motionsslinga, rundbana och sandbana – en komplett anläggning för såväl rid- som travsport. 

Hållbar hästhållning

Framtidens hästföretagare behöver hållbara metoder och förutsättningar för hästhållning som tar hänsyn till allt från hästens behov, djurskyddslagstiftelsen, behovet av en god arbetsmiljö och en hållbar ekonomi för företagaren. Vi har kompetent personal om man är intresserad av att fördjupa sig inom till exempel foderlära, djurskydd, hästhälsa samt rid- och körlära.

Vi arbetar tillsammans med näringen för att stärka förutsättningarna för tillväxt och utveckling genom att bedriva utvecklingsprojekt kring hållbara hästhållningssystem i anslutning till Axevalla.

Niclas Dahlqvist

Rektor biträdande
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Växel

Naturbruksförvaltningen
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-02-17 16:11