Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Gymnasiesärskola

smd

Är du intresserad av lantbruk, parkskötsel eller kanske djurvård?

Då kan vårt program för skog, mark och djur vara rätt för dig! Det är ett av åtta nationella program inom gymnasiesärskolan. Utbildningen är fyraårig och består av både valbara och obligatoriska kurser. Utbildningen finns på naturbruksskolan Sötåsen. Skolan ligger mitt i naturen med närhet till djur, natur och skog.

Hos oss får du en trivsam studiemiljö med ett nära samarbete mellan lärare och elever. Du arbetar mycket utomhus och teori blandas med mycket praktiskt arbete. Du får utbildning i små grupper och i lugn studietakt. Utbildningen innehåller även kurser som gör dig förberedd för vuxenlivet.

Vad vill du fördjupa dig inom? 
På Naturbruksskolan Sötåsen inom programmet för skog mark och djur kan du välja på fyra programfödjupningar.
Klicka på följande länkar för att läsa mer om vad de olika fördjupningarna innebär:

Du kommer studera på naturbruksskolan Sötåsen som ligger utanför Töreboda. Här kan du läsa mer om just Sötåsen.

På skolorna finns möjlighet till internatboende under skolveckan och du har alltid vuxenstöd av såväl lärare som all annan personal på skolan.

Fyraåriga programmet för skog, mark och djur
Du som genomgått grundsärskolan eller som tillhör gymnasiesärskolans målgrupp är välkommen att söka det fyraåriga programmet för skog, mark och djur. Du har möjlighet att söka till mer än en skola och ska då rangordna dina val i första, andra, tredje hand och så vidare.

Sök senast 1 februari varje år. Du får normalt en ansökningsblankett av din grundsärskola. Du som redan slutat grundsärskolan kan ladda ner en ansökningsblankett här på webbplatsen. 

Blanketten skickas per post till: 
Naturbrukskansliet 
Regionens Hus 
541 80 Skövde 

Vem kan söka? 
Du som genomgått grundsärskolan eller som tillhör gymnasiesärskolans målgrupp är välkommen att söka till Programmet för skog, mark och djur.

Sök senast 1 februari varje år.

Omval senast 15 maj 
Du som sökt någon annan gymnasiesärskola och ångrat dig är välkommen att göra omval till programmet för skog mark och djur senast 15 maj varje år.

Ansökningsblankett

 

Maria Fredriksson

Rektor för gymnasiesärskolan
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2018-06-25 14:31