Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Axevalla hästcentrum

häst

Axevalla hästcentrum tillhör organisatoriskt Naturbruksskolan Sötåsen.

Axevalla Hästcentrum ger dig fantastiska möjligheter att satsa på din ambition i en professionell miljö.

Rid- och travutbildning på elitnivå
Här får du alla förutsättningar att nå dina mål. Du har tillgång till ett nytt och modernt utbildningsstall, ridhus, körhall, Axevallas fina tävlingsbana, rakbana, belyst motionsslinga, rundbana och sandbana – en komplett anläggning för såväl rid- som travsport. 

Du som läser utgången hästskötare med inriktning ridning, trav eller islandshäst tillbringar hela din studietid på Axevalla hästcentrum, här finns även lokaler för de teoretiska gymnasiekurserna. Det finns gott som stallplatser och nyrenoverat boende i anslutning till området.

Hållbar hästhållning
Framtidens hästföretagare behöver hållbara metoder och förutsättningar för hästhållning som tar hänsyn till allt från hästens behov, djurskyddslagstiftelsen, behovet av en god arbetsmiljö och en hållbar ekonomi för företagaren.

Vi arbetar tillsammans med näringen för att stärka förutsättningarna för tillväxt och utveckling genom att bedriva utvecklingsprojekt kring hållbara hästhållningssystem i anslutning till Axevalla.

Utgångar möjliga att läsa via Sötåsen Naturbruksskola

Fritidspedagoger finns tillgängliga på skolorna dygnet runt

Fritidspedagoger finns tillgängliga på skolorna och ser till att du har en aktiv och givande fritid där du har möjlighet att göra det som du tycker är kul. Inte minst är det viktigt att du känner dig trygg och trivs. Det finns även möjlighet att få stöd i sin utbildning efter skoldagens slut.

Att bo på ett naturbruksinternat är ett minne för livet!

Eftersom du bor på skolan, tillbringar du även din fritid där, vilket gör att din skoltid blir helt unik. Du går inte bara i skolan, du upplever skolan och din utbildning. Många träffar sina bästa vänner och bygger upp ett tryggt nätverk under internattiden.

Som elev har du möjlighet att söka plats på internaten, notera att elever i årskurs ett och två har förtur till boendeplats vid många sökande. 

Priser
Enkelrum måndag till fredag kostar upp till 905 kr (per vecka). Priset för dubbelrum är 75 % av enkelrumspriset. I priserna ingår alla måltider, dock inte fika.

På våra skolrestauranger välkomnas du redan tidigt på morgonen då frukostbuffén serveras. Restaurangerna håller sedan öppet för försäljning av fika under förmiddagarna och eftermiddagarna. Vi serverar en god och näringsriktig lunch där du kan välja på flera alternativ varje dag tillsammans med en färgsprakande, säsongsanpassad salladsbuffé. Efter skolans slut serveras middag och ett senare kvällsmål.

Våra duktiga kockar månar om att du ska serveras gedigen, vällagad mat som producerats på den egna gården. Vi samarbetar också mellan skolornas restauranger för att alla köken ska få ta del av det som produceras på respektive skola. Till lunch kan du därför bli serverad både viltkött från Svenljunga, grönsaker från Sötåsen och nötkött från Uddetorp. På Sötåsen odlas potatis och diverse grönsaker och rotfrukter som alla skolrestaurangerna får ta del av.

Vi lägger stor vikt vid att måltiderna ska vara hälsosamma och näringsriktiga. För oss i köken är det därför viktigt att kunna erbjuda dig som gäst så mycket ekologiska livsmedel som möjligt. Vi månar om klimat och miljö, samtidigt som vi vill ge våra studerande de allra bästa förutsättningarna för hållbara matvanor och måluppfyllelse i skolan.

Följ doften av nybakt bröd eller nylagad mat så hittar du till oss!

Varma hälsningar från köksteamet

Hovslageriutbildning
Hovslagarskolan i Skara har bedrivits sedan 1700-talet och den enda svenska hovslagarutbildning som är godkänd av Europeiska Hovslagareorganisationen EFFA. Idag bedrivs dels grundutbildning och dels påbyggnadsutbildning.

Samarbete för bättre förutsättningar
Flera intressenter är involverade i anläggningen: bland andra Axevalla travbana, ridskolan Skålltorp, Skara kommun, Biologiska Yrkeshögskolan och så Naturbruksförvaltningen. Hästcentrumet bygger på att vi utvecklar våra verksamheter i samverkan så att resurser i form av anläggningar, lokaler, kompetens och satsningar kan utnyttjas av alla för hela områdets bästa.

Kontakt

Jenny Jacobsson

Rektor Sötåsen
Telefonnummer

Växel

Naturbruksförvaltningen
Telefonnummer

Klicka på Vägbeskrivning i det vita fältet nedan, på kartan, för restider! (skriv in din startpunkt)

Senast uppdaterad: 2019-08-16 09:08