Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Ansökan och antagning

Fyra personer står framför en solnedgång i naturen

Omställningsstudiestöd

Frågor rörande det nya omställningsstudiestödet besvaras av CSN,
för mer information läs mer på CSN:s hemsida

Är jag behörig att söka till en yrkeshögskoleutbildning? Vad händer efter att jag har skickat in min ansökan? Det finns många frågor innan och efter att man har sökt en utbildning. Nedan finns svar på det mesta men om du har fler frågor finns kontaktuppgifter till vår antagningsenhet längre ned på sidan. Lycka till med din ansökan!

Ansökan

För att uppfylla kraven för behörighet till yrkeshögskolan måste du ha en slutbetyg/gymnasieexamen. För våra utbildningar på eftergymnasial nivå krävs särskilda förkunskaper. För att se information om vilka förkunskaper som krävs för varje utbildning se respektive utbildningssida. 
Om du saknar en viss del av behörigheten, men anser att du har motsvarande kunskaper genom arbete eller annan utbildning så kan du söka på reell kompetens.

När du ska skicka in ett tjänstgöringsintyg/arbetsgivarintyg så tänk på följande punkter:

Intyget ska innehålla följande:

  • datum när man påbörjade anställningen
  • datum när man slutade eller om man fortfarande är anställd
  • vad man är anställd som
  • hur mycket man arbetar/arbetat i % eller antal timmar
  • vara påskrivet och daterat av arbetsgivare eller motsvarande

Är du egen företagare och behöver skicka in ett arbetsgivarintyg kan detta ersättas med en F-skattsedel som visar hur länge ditt företag varit aktivt och inom vilken bransch.

Du söker till utbildningarna via vår ansökningsportal Alvis. Där finns ytterligare information om utbildningen. 

Antagning

När din ansökan inkommit till vår antagningsenhet sammanställs ett underlag till ledningsgruppen för utbildningen. Det är sedan ledningsgruppen vid ett antagningsmöte som avgör vilka som är behöriga och kan erbjudas en plats.

Antagningsbeskedet skickas till den mail som du registrerat i samband med din ansökan i Alvis. Det syns även på din studerandesida (länk till studerandeinlogg). Om du blivit erbjuden en plats måste du tacka ja eller nej inom angiven tid annars ges platsen till en annan sökande. Om du inte blivit erbjuden en plats eller blivit reservplacerad behöver du inte göra ytterligare. Om du har fått en reservplats kan du följa din placering på din studerandesida. Om du blir aktuell för att bli erbjuden en plats får du ett mail om detta.

Vid frågor om antagningen

Naturbruksförvaltningens växel
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-10-25 09:33