Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Naturbruksskolan Uddetorp

uddetorp

I utkanten av Skara, med närhet till både stad och natur, ligger Naturbruksskolan Uddetorp. Här bedriver vi ett konventionellt lantbruk med hjälp av en gedigen maskinpark och den senaste tekniken för hållbar växtodling. Här får du lära dig med hjälp av den senaste tekniken!

På Uddetorp kan du läsa Naturbruksprogrammet inriktning lantbruk med utgångarna  maskinteknik, växtodling och djurhållning eller maskin och växtodling. Här driver vi vårt eget lantbruk där du får utvecklas och lära dig i en verklig miljö.

Du behövs!
Framtidens lantbruk behöver utbildad personal som kan driva och utveckla verksamheten framåt. Efter utbildningen är du redo att börja arbeta direkt eller driva eget lantbruk!

Utgångar möjliga att läsa på Uddetorp Naturbruksskola

Växtodling
211 Ha

Mjölkproduktion
≈ 65 kor
≈ 75 kvigor
≈ 20 kalvar

Får
8 tackor

 

På Uddetorp behöver du aldrig ha tråkigt!

Du som bor på internatet har ett veckoschema fullt med aktiviteter att välja på. Åk på badresor, grillkvällar, bowling, gitarrkurs eller varför inte ett studiebesök någonstans? Varje år avslutas med en större aktivitet.

Med vår engagerade fritidspersonal på plats kan vi lova både kul aktiviteter och ett tryggt boende. De finns tillgängliga på skolorna och ser till att du har en aktiv och givande fritid där du har möjlighet att göra det som du tycker är kul. Inte minst är det viktigt att du känner dig trygg och trivs. Vi anordnar också tillfällen med läxläsning där du har möjlighet att få stöd i din utbildning.

Kom och skapa minnen för livet på våra naturbruksinternat!

När du bor på skolan tillbringar du även din fritid där, vilket gör att din skoltid blir helt unik. Många träffar sina bästa vänner och bygger upp ett tryggt nätverk under internattiden. Våra elever brukar säga att internatet blir som en andra familj.

På Uddetorps internat finns plats för 80 personer. Internatet är uppdelat på tre byggnader och i varje byggnad finns pentry och tv-hörna. Om du vill ha ditt husdjur med dig till skolan så finns rum som är anpassade för det. För dig som bor på internatet ingår frukost, middag och kvällsmat.

Som elev har du möjlighet att söka plats på internaten, notera att elever i årskurs ett och två har förtur till boendeplats vid många sökande. 

Pris
Enkelrum måndag-fredag kostar upp till 905 kr (per vecka). Priset för dubbelrum är 75 % av enkelrumspriset. I priserna ingår alla måltider, dock ej fika.

På våra skolrestauranger välkomnas du redan tidigt på morgonen då frukostbuffén serveras. Restaurangerna håller sedan öppet för försäljning av fika under förmiddagarna och eftermiddagarna. Vi serverar en god och näringsriktig lunch där du kan välja på flera alternativ varje dag tillsammans med en färgsprakande, säsongsanpassad salladsbuffé. Efter skolans slut serveras middag och ett senare kvällsmål.

Våra duktiga kockar månar om att du ska serveras gedigen, vällagad mat som producerats på den egna gården. Vi samarbetar också mellan skolornas restauranger för att alla köken ska få ta del av det som produceras på respektive skola. Till lunch kan du därför bli serverad både viltkött från Svenljunga, grönsaker från Sötåsen och nötkött från Uddetorp. På Sötåsen odlas potatis och diverse grönsaker och rotfrukter som alla skolrestaurangerna får ta del av.

Vi lägger stor vikt vid att måltiderna ska vara hälsosamma och näringsriktiga. För oss i köken är det därför viktigt att kunna erbjuda dig som gäst så mycket ekologiska livsmedel som möjligt. Vi månar om klimat och miljö, samtidigt som vi vill ge våra studerande de allra bästa förutsättningarna för hållbara matvanor och måluppfyllelse i skolan.

Följ doften av nybakt bröd eller nylagad mat så hittar du till oss!

Varma hälsningar från köksteamet

Är du nyfiken på hur arbetet ser ut i andra länder?

Som elev på Uddetorp kan du delta i både utbytesstudier och göra din APL utomlands.

Vi har ett brett nätverk med APL-värdar i Europa där du som vill kan göra en del av din arbetsplatsförlagda utbildning. Bland våra kontakter finns APL-värdar som passar för alla studieinriktningar.

Robert Karlsson

Rektor Uddetorp
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Växel

Naturbruksförvaltningen
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Klicka på Vägbeskrivning i det vita fältet nedan, på kartan, för restider! (skriv in din startpunkt)

Senast uppdaterad: 2019-08-16 09:09