Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Open Call: Presentera/pitcha ditt författarskap – medverka på en litterär utbudsdag under Västsvenska författardagar

Är du författare, serietecknare, illustratör eller skribent och vill medverka på Västsvenska författardagarnas utbudsdag för litteratur? Här är ett ypperligt tillfälle att presentera/pitcha dig och ditt författarskap. Du är verksam och bor i Västra Götalandsregionen.

Oavsett om du är debutant eller etablerad, skriver för barn, unga eller vuxna, skriver prosa, poesi, fakta eller skapar med bild är du välkommen att söka. Den gemensamma nämnaren är att du vill presentera/pitcha dig och ditt författarskap, för att göra framtida författarframträdanden på bibliotek, skolor, festivaler eller på andra typer av arrangemang.

Under utbudsdagen den 13 oktober i Alingsås möter du arrangörer så som programbibliotekarier, pedagoger, kultursamordnare, kultursekreterare, bokare och andra arrangörer av litterära arrangemang. Syftet är att främja mötet med den västsvenska litteraturen och stärka arrangörens roll.

Notera att detta är ett tillfälle för författare att presentera/pitcha sig och sitt författarskap eller berätta om ett projekt direkt till arrangörer och bokare. Det är alltså inte ett framträdande för en offentlig publik och därför utgår inget arvode i detta läge (reseersättning, ev boende och lunch ingår). Detta är enligt samma princip som för förvaltningens övriga utbudsdagar.

När:
Torsdagen den 13 oktober, 9.30-16.00
Plats:
Palladium, Alingsås
Ansökan: Ansökningstiden är öppen 23 maj – 19 juni

Ansökan

 

Erbjudande

  • En möjlighet att presentera dig och pitcha ditt författarskap/projekt
  • Medverka i Kulturkatalogen Väst (barn och unga)
  • Få kännedom om regionala stödsystem - litterärt arrangörsstöd, Kulturkatalogen Väst och arrangörsstöd barn och unga, läsfrämjandestöd, AIR Litteratur Västra Götaland - residensprogram för författare och översättare, samt essästöd och översättarstöd, Författarförmedlingen FCV
  • Nätverkande och erfarenhetsutbyte
  • Inget arvode utgår, detta enligt samma princip som förvaltningens övriga utbudsdagar. Reseersättning, ev. boende, samt lunch ingår

 

 

Urval 

Förvaltningen för kulturutveckling gör ett urval bland de sökande. Det gemensamma kvalitetsbegrepp vi använder vid urvalet är:

  • Nyskrivna texter/verk
  • Regional/geografisk spridning
  • En balans mellan barn, unga och vuxna, för en mixad utbudsdag
  • Angelägenhet, kvalitet och professionalism
  • Genus, mångfald, tillgänglighet och jämställdhet

 

Vad händer efter ansökningstidens slut?

Vi meddelar de som blivit utvalda senast den 1 juli.  Övriga får meddelande men vi lämnar ingen motivering till varje enskild ansökan.

 

Resor och övernattning

Förvaltningen för kulturutveckling betalar resa och ev. boende för medverkande författare. Ersättning för resa med eget fordon är 18,50 kr/mil, oavsett fordonets storlek.

 

Anmälan

Här ansöker du om att få presentera/pitcha dig och ditt författarskap för bokare/arrangörer inom området litteratur på Västsvenska författardagar.

 

 

Eva Fred

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Therese Ytter

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-06-10 11:39