Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

5-10/12 Arrangörsveckan

Välkomna till Arrangörsveckan 2022! Arrangörsveckan är ett årligt omtag om arrangörer, arrangörsutveckling och publikutveckling. Det är en vecka då vi fokuserar på och synliggör kulturarrangörer, deras villkor, arbete och värde ur olika perspektiv.

Datum: 5-10 december
Plats: Online och platser runtom i Göteborg
Övrigt: Det är kostnadsfritt att delta, men anmälan krävs till varje enskilt arrangemang.

Mer info och anmälan här!

Vi på förvaltningen för kulturutveckling har tillsammans curerat ett program med olika teman, inom olika områden som vi hoppas väcker nyfikenhet och intresse – välkommen att skräddarsy ditt eget program inom arrangörsområdet under veckan!

Måndag

Arrangörsveckan inleds med fokus på arrangörskap av, med och för barn och unga. Välkommen att inspireras av medverkande i projekt där unga fått arrangera själva!

Här kan du också läsa mer om hur man kan engagera unga arrangörer, och hitta verktyg för hur man arrangerar riktigt bra barnkultur.

Måndagens program hittar du här.

Tisdag

Hur skriver man den bästa ansökan? Under tisdagen kan du testa din projektidé på en regionutvecklare på en öppen hearing där några projekt får direkt guidning! Vi bjuder också på en digital föreläsning om hur du som arrangör kan arbeta med tillgänglighet.

Och du som arbetar i verksamheter med olika funktionsnormer är hjärtligt välkommen till ett digitalt panelsamtal om arrangörskap och inkluderande processer. Ta del av gästernas erfarenheter av att arrangera inom LSS-verksamheter.

Tisdagens program hittar du här.

Onsdag

Onsdagen erbjuder en fysisk heldagskonferens: ”Etnisk mångfald – fortfarande en outnyttjad faktor?”. Välkommen att få stöd i hur man omvandlar ett policydokument till ett aktivt förändringsarbete! Du får exempel på inkluderande arbetssätt i skapandet av egna arrangemang och tar del av föredrag, panelsamtal och öppna diskussioner.

Onsdagen erbjuder också en digital grundkurs i verbalisering – ta chansen att få ett konkret verktyg för att arrangera mer tillgängligt.

Onsdagens program hittar du här.

Torsdag

Torsdagens två dagarrangemang erbjuder olika perspektiv på publikutveckling. Först ut är en fysisk Designfrukost om kollaborativa designprocesser. Hjärtligt välkommen för inspiration och perspektiv på publikfrågor inom konst och design!

Sedan ger vi ett webbinarium med en publikutvecklingsguru: ”Publikt fokus som organisatorisk utvecklingskraft".

På torsdagskvällen erbjuds ett unikt tillfälle att bidra med viktiga perspektiv in i Västra Götalandsregionens nästa kulturstrategi. Fokus ligger på hur vi ska lyfta det ideella perspektivet i strategin.

Torsdagens program hittar du här.

Fredag

På fredagen är du som jobbar på kommunen hjärtligt välkommen till ett digitalt samtal där du får konkreta metoder för hur du främjar ideella arrangörer! Ett utvecklingsorienterat arbete mot den ideella kultursektorn kan innefatta både praktiska insatser och strategiska arbetssätt, under samtalet presenteras tre exempel med efterföljande dialog.

Här hittar du också fördjupningsmaterial om hur du stöttar det ideella kulturlivet på fler sätt.

Fredagens program hittar du här.

Lördag

Lördagens program är helt dedikerat till festivalformen! Du som är festivalarrangör, eller på annat sätt jobbar med festivaler i Västra Götaland (exempelvis på kommunen) är hjärtligt välkommen till en alldeles egen minikonferens på Röhsska museet. Dagen bjuder på en chans att träffa andra festivalarrangörer och samtidigt ta del av inspirerande föredrag, denna gång med fokus på nätverkens betydelse för plats- och festivalutveckling. Ta del av ett gediget program om festivalen i världen!

Lördagens program hittar du här.

Helén Liljedal

Konsulent Arrangörsutveckling
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Johanna Hagerius

Konsulent publikutveckling
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-11-14 11:01