Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

25/3 Bibliotek som medborgarkontor? Webbinarium nr 1 i serien Biblioteken och den digitala folkbildningen

Under 2022 löper en webbinarieserie som utforskar bibliotekens roll i den digitala folkbildningen (som vi här använder som ett samlingsnamn för det fält som kringgärdas av begrepp som digital delaktighet, digital kompetens och medie- och informationskunnighet.

Terese Raymond, Digidelnätverkets nationella koordinator, är ciceron och moderator och leder samtalen mellan olika inbjudna gäster. Som en röd tråd genom alla träffar löper Digiteketkursen DigidelCenter på bibliotek i kombination med aktuella rapporter och studier. Här kan du läsa mer om hela webbinarieserien.

Första träffen ger en introduktion till webbinarieseriens upplägg, Digiteketkurs och övrig läsning.

Gäst: Marika Alneng, författare till Biblioteksföreningens rapport Bibliotek som medborgarkontor?

I rapporten undersöks i vilken utsträckning folkbibliotek fungerar som medborgarkontor och om de i så fall har ett uttalat uppdrag i frågan från huvudmannen. "Bilden som framkommer är att delar av den service biblioteken ger inte är i enlighet med det uppdrag som kommer från kommunen, utan något som sker i mötet med personer med trängande behov."

Läsanvisning: Bibliotek som medborgarkontor?

När: 25 mars 10.00-12.00 (sista anmälningsdag 21 mars)

ANMÄLAN

Välkomna!

Örjan Hellström

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Senast uppdaterad: 2022-03-02 13:46