Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

12/9 Scenkonstmässa barn och unga

I samband med Scenkonstdagar barn och unga bjuder vi vanligtvis in till ett producent-torg. I år fick det inte plats under själva scenkonstdagarna, därför arrangerar Förvaltningen för kulturutveckling nu Scenkonstmässa barn och unga för scenkonstaktörer i Kulturkatalogen Väst.

För dig som arbetar som samordnare eller arrangör

Den 12 september, dagen efter valet, bjuder vi på en inspirerande dag! Möt scenkonstskapare och ta del av en föreläsning av Efva Lilja med tema kulturpolitik för barn och unga, samt möjlighet till gemensamma samtal och reflektion.

Naturligtvis finns även scenkonstkonsulenterna och barn- och ungakonsulenterna på plats under dagen för att svara på era frågor. Dessutom kommer vi att visa den uppdaterade Kulturkatalogen Väst och dess nya funktioner. Ta chansen att knyta kontakter och få veta mer om de kommande premiärerna!

Datum: 12 september
Tid: 13-16.30
Anmäl senast: 5 september
Plats: Selma Lagerlöfs Center, Selma Lagerlöfs Torg 2 Göteborg

Till anmälan

Läs mer om Selma Lagerlöfs Center på Tillgänglighetsbasen.

Varmt välkomna!

För dig som har med en scenkonstproduktion i Kulturkatalogen Väst

Du som har med en scenkonstproduktion i Kulturkatalogens utbud är välkommen att göra en intresseanmälan. Det är ett begränsat antal platser och vi kommer att göra ett urval för att skapa en jämn balans mellan konstformerna. Vi prioriterar aktörer inom Västra Götalandsregionen.

Vi bjuder på inspiration, föreläsning av Efva Lilja med temat kulturpolitik för barn och unga samt en mötesplats för nätverkande mellan producenter och kultursamordnare samt andra som arrangerar för barn och unga.

Som utställare kommer ni att få stå vid en del av ett bord i stora salen på Selma Lagerlöfs Center där mässan äger rum. Det finns även möjlighet att prata med konstartskonsulenterna och barn- och ungakonsulenterna under dagen.

Vi bjuder på fika både på förmiddagen och eftermiddagen. Lunch på egen hand.

Datum: 12 september
Tid: 10-16.30 (Incheckning och kaffe från 9.30)
Anmäl senast: 5 september
Plats: Selma Lagerlöfs Center, Selma Lagerlöfs Torg 2 Göteborg

Till ansökan

Läs mer om Selma Lagerlöfs Center på Tillgänglighetsbasen.

Det tillkommer ingen avgift för anmälan, detta är ett erbjudande för er att visa upp er verksamhet.

Välkomna att lämna in er ansökan!

Om föreläsningen med Efva Lilja

De olydigas paradis
Om att röra sig igenom och förbi politiska ideologier som tänkande, kännande och kreativ människa. 

Konstnären drivs av en vision, en idé, kanske av lust. Den nyskapande konsten vill mer än det redan givna. Förutsättningar för förverkligandet sätter politiken och vår kulturella idé om konstnärlig frihet. Arrangören är länken till den dialog som är konstens mål. Hur kan vi identifiera gemensamma intressen i ett samhälle i snabb förändring? Vilket ansvar tar vi för att värna barns och ungas möjlighet till upplevelser utöver de vanliga?  Konst utvecklas inte av de lydiga…

Om föreläsaren

Efva Lilja arbetar med koreografi som dans, bild och text i verk som tar oss genom olika medvetandelager, erotiska episoder, kontemplativ stillhet eller lekfullhet med politisk udd. Hennes verk är både underhållande och oroande, då hon tacklar mänskliga grundförhållanden med en egenartad suggestionskraft.  Hon är en okonventionell konstnär som med koreograferade förlopp erbjuder bilder att använda i det verklighetsgörandet där vardagliga skeenden och handlingar omprövas och ges nya uttryck. Hon skapar gränsöverskridande verk som omskrivits som både vackra, poetiska, kontroversiella och banbrytande. Hennes verk har visats i ett fyrtiotal länder och hennes böcker och artiklar har översatts till ett flertal språk. www.efvalilja.se

Helena Rung

Musikproducent Barn och Unga
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Ann-Charlotte Eldh

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-08-30 13:52