Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

11/11 Dans och idrott – en heldag för idrottslärare

Är du idrottslärare i Västra Götaland och vill ha fler verktyg och inspiration för att jobba med dans inom idrotten? Vi vet att många önskar sig detta så därför har vi skapat en dag med era behov i fokus! Du behöver inga förkunskaper inom dans. Vårt mål är att stärka dig, bredda synen på dans och ge dig praktiska verktyg och inspiration. Dagen är dessutom helt kostnadsfri. Anmäl dig senast 27 oktober.

Datum: Fredagen den 11 november 2022
Tid: 09:00-16:00
Plats: Konstkollektivet i Mölndal
Sista anmälningsdag: 27 oktober
Övrigt: Det är kostnadsfritt att delta, inga förkunskaper inom dans krävs. 


Anmälan

Under en heldag, fredagen den 11 november, ägnar vi oss helt åt dansen på idrottslektionerna i skolan. Dagen vänder sig till dig som arbetar som idrottslärare i Västra Götaland, och som vill få fördjupad kunskap och praktik kring hur du kan jobba med dans med dina elever.

Utgångspunkten är ett praktiskt verktyg, koreografispelet Stegvis, som danskonsulenterna i Västra Götalandsregionen har tagit fram. Vi använder även tryckt material med enkla hands-on-tips på hur dans och rörelse kan användas i skolan.

Målet är att inspirera och sänka trösklarna, testa praktiskt och prova själva i en prestigelös miljö. Vi vill också fördjupa och lyfta samtalen kring betygssättning och kriterier. Det blir också teoretisk och praktisk fördjupning kring dans och idrott samt dans och hälsa.  

Vill du veta mer?

Vill du redan nu få en försmak på materialet? Du hittar mer information och en film om koreografispelet Stegvis på vgregion.se/stegvis

Dagen arrangeras av danskonsulenterna i Västra Götalandsregionen tillsammans med Danspoolen i Vänersborg.

 

 

Kristina Andersson

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Anna Bäckvall

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-06-01 13:20