Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

10/6 Bibliotek som tankesmedja eller bildningsbyrå? Webbinarium nr 3 i serien Biblioteken och den digitala folkbildningen

Under 2022 löper en webbinarieserie som utforskar bibliotekens roll i den digitala folkbildningen (som vi här använder som ett samlingsnamn för det fält som kringgärdas av begrepp som digital delaktighet, digital kompetens och medie- och informationskunnighet). Terese Raymond, Digidelnätverkets nationella koordinator, är ciceron och moderator och leder samtalen mellan olika inbjudna gäster. Som en röd tråd genom alla träffar löper Digiteketkursen DigidelCenter på bibliotek i kombination med aktuella rapporter och studier. Läs mer om hela webbinarieserien.

Gäster: Brit Stakston, mediestrateg och Michael Forsman, forskare vid Södertörns högskola.

Brit Stakston har, på uppdrag av de regionala biblioteksverksamheterna i Skåne, Jönköpings län samt Blekinge/Kronoberg, tagit fram förstudien Biblioteken som tankesmedjor?  - om hur biblioteken kan utveckla tillämpningen av sitt demokratiuppdrag utifrån nutidens behov i den digitala samhällsutvecklingen. Michael Forsman är författare till Digital kompetens är mer än två ord. Några begreppsliga och medieekologiska reflektioner kring folkbiblioteket som digital bildningsbyrå, ett kapitel i Bankdosor, skam och sms-poesi. Essäer om bibliotekens arbete med digitalisering.
Nu möts de i ett samtal om hur bibliotekens demokratiska och folkbildande uppdrag ska uttydas och om hur vi uppfattar den flora av begrepp vi rör oss med.

När: 10 juni 10.00-12.00 (sista anmälningsdag 6 juni)

ANMÄLAN


Läsanvisning:
Biblioteken som tankesmedjor?
Bankdosor, skam och sms-poesi. Essäer om bibliotekens arbete med digitalisering (s. 122–137)
Lektion 3. Biblioteksuppdraget och digital delaktighet
Lektion 4. Vad är ett DigidelCenter?

Senast uppdaterad: 2022-05-27 10:03