Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Publiken & Arrangören

Texten publiken och arrangören mot en gul bakgrund, VGR:s logotyp

Samtalen Publiken & Arrangören rör olika teman inom arrangörskapet och förs med sakkunniga gäster som generöst delar med sig av sina erfarenheter. Med samtalen hoppas vi inspirera er arrangörer av alla slag genom att resonera kring frågeställningar och val som ni ställs inför i er roll.

I pandemitider har förutsättningarna för er arrangörer förändrats drastiskt och vi vill med dessa samtal inspirera och stötta, och fånga upp aktuella frågor kring arrangörskap. 
Här nedanför hittar du alla samtalen inspelade. Välkommen att kunskapa och inspireras!

Vill du bli informerad om kommande episoder?

Skicka ett mejl till konsulent Ernesto Escobar och skriv "Publiken & Arrangören" i ämnesraden, så lägger vi till dig på vår mejllista. Då får du ett mejl när ett nytt samtal publicerats. 

ernesto.romero.escobar@vgregion.se

Episod 4: Hur bibehålla ideellt engagemang?

Den ideella kultursektorn är en förutsättning för att ett brett utbud av kulturaktiviteter ska kunna nå invånare i hela kommuner och regioner - de ideella timmar som kulturarrangörer lägger ner för att få till stånd kulturarrangemang utgör grunden för vårt offentliga kulturutbud och är med andra ord oumbärliga för en kommun. Vilka är drivkrafterna, hur upprätthåller man lusten och hur motiverar man invånare att engagera sig ideellt?

Episod 3: Utbildning som metod för ungas delaktighet

Runt om i landet genomförs olika utbildningar för unga inom ledarskap, projekt och arrangörskap. Innehåll och koncept kan variera, men det övergripande syftet är att förstärka ungas möjligheter till delaktighet. Vi är många verksamheter som eftersträvar ungas delaktighet. Är utbildningar en bra metod? Vi har bjudit in tre gäster som har fleråriga erfarenheter av att skapa och driva utbildningar för unga. Vad krävs för att skapa ett bra utbildningsinnehåll? Vilka är svårigheterna? Vad har utbildningarna gett?

Episod 2: Inspirationskick för hållbara arrangemang

Som kulturarrangör blir dina beslut längs vägen en central del i hur klimatsmart arrangemanget blir. Vad är det för val man behöver göra för att minska miljöpåverkan? Hur ser en hållbar festival ut? Vad är utmaningarna och möjligheterna i gröna arrangemang? Vi lyfter på detta sätt metoder, möjligheter och perspektiv.

Episod 1: Att skapa engagemang i ett digitalt arrangemang

I det här samtalet lade vi fokus på den digitala arrangören - vad krävs för att engagera sin publik, moderera samtal och evenemang. Hur kan möten, seminarier eller festivaler göras mer interaktiva och få deltagarna att känna sig mer delaktiga? Hur paketerar man ett digitalt arrangemang?

Ernesto Romero Escobar

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Helén Liljedal

Konsulent Arrangörsutveckling
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-12-07 14:09