Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Pilgrimsled mellan Sverige och Norge

Vandring i björkskog

Västra Götalandsregionen är med i den nybildade nordiska föreningen för utvecklandet av St. Olofsleden - en av 33 godkända Europeiska leder på EU-nivå.

I september 2018 blev Västra Götalandsregionen medlem i den nybildade nordiska föreningen Association for the Route of St. Olav Ways (ACSOW).

Huvudsyftet med ACSOW är att utveckla och främja det gemensamma europeiska arvet genom St. Olofsleden, en pilgrimsled som sedan 2010 har status Europeisk kulturväg och är en av 33 av EU godkända Europeiska leder.

ACSOW kommer dessutom att samverka kring projekt, kommunikation, forskning och verksamhetsutveckling samt att skapa en kvalitetssäkrad och hållbar pilgrimsled mellan Norge och Sverige. Västra Götalandsregionen har en representant från Förvaltningen för kulturutveckling i ACSOWs styrelse.

Route of Saint Olav Ways på Council of Europes webbplats

Marie Fors

Utvecklare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2021-07-22 10:50