Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Samhällsutveckling

Vi erbjuder verktyg, kunskap och processtöd till regionala och lokala initiativ där kultur, natur- och kulturarvet är en resurs för en hållbar samhällsutveckling och demokrati.

Kulturens kraft kan aldrig underskattas och bidrar på många olika sätt i samhällsutvecklingen. Kulturens betydelse för en orts attraktionskraft och identitet, för människors hälsa och välbefinnande och för en socialt hållbar utveckling finns väl dokumenterad.

På en orange bakgrund står det med svarta bokstäver "Arrangörsveckan 2023"

Arrangörsveckan 2023

Arrangörsveckan är din ljusslinga i decembermörkret, virad runt hela vecka 49. Den är guldskatten i slutet av verksamhetsåret, den varma koftan att dra på de isande tankarna. Kom in i värmen runt lägerelden! Välkommen att frossa i kompetensutveckling och inspiration – om och för kulturarrangörer.

Kultur + folkbildning = sant! Tioårsjubileum för angeläget nätverk

I år är det tioårsjubileum för nätverket Folkbildning och kultur i samverkan (FOKIS), som består av folkhögskolor och kulturinstitutioner i Västra Götaland. "Ett klockrent exempel på hur en kultursatsning kan bidra till ett större demokrati- och bildningsarbete", menar Katarina Hultin på Förvaltningen för kulturutveckling.

Kultursäkringen

Kultursäkringen är ett paket med användbara argument, inspiration och konkreta tips för dig som ansvarar för kulturen i kommunen. Kultursäkringen kan till exempel användas inför dialoger med andra verksamheter.

Medie- och informationskunnighet (MIK)

Vi arbetar med medie- och informationskunnighet (MIK) på flera olika fronter då det är en viktig nyckel för att navigera i vår samtid – nu mer än någonsin.

Kulturliv för alla

Vill du arbeta för att kultur ska nå och angå alla oavsett förutsättningar? Vi erbjuder stöd till kommuner, arrangörer, konstnärer och andra för ett kulturliv där alla har möjlighet att ta del av, och utöva, kultur. Du kan till exempel få coachning och stöd i hur du tänker runt tillgänglighet och jämställdhet. Kontakta oss!

Fortbildning och evenemang

Hos oss finns ett stort och varierat utbud av fortbildning och kompetensutveckling. Här hittar du bland annat seminarier, frukostträffar, inspirationsdagar, kurser och konferenser.


Senast uppdaterad: 2023-10-04 08:53