Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Virtuellt berättande och VR-dokumentärer på Audiovisual Days

Den 13-15 april är det dags att träffas digitalt på mötesplatsen för innovation och kreativt skapande inom film, TV, media och VR; Audiovisual Days. Missa inte en exklusiv master class med XR-drottningen Liz Rosenthal och lyssna på de utvalda projekten till Narrative VR Lab som genomförs av Visual Arena Lindholmen i samarbete med bland andra Västra Götalandsregionen/Förvaltningen för kulturutveckling.

Årets digitala upplaga erbjuder ett fullspäckat och spännande tredagarsprogram med fokus på aktuella ämnen och frågor, inte bara inom filmbranschen, utan för alla som arbetar med film, tv, media, spel, VR och annan rörlig bild. 

Dagarna innehåller samtal om AI:s fortsatta inverkan på kultur- och medielandskapet, Johanna Koljonen presentera den åttonde Nostradamus-rapporten "Transforming Storytelling Together",case study från Göteborg film festivals "The isolated cinema", master class om VR av Liz Rosenthal från Venedig VR

Du får också en inblick i arbetet bakom den nya Netflix-serien "Snabba cash", möta Manusfabriken och författarna bakom två Viaplay-serier, höra Göteborgsbaserade produktionsbolaget Cinenic berätta om sin nya långfilm "Så jävla easy going", och träffa humorduon Dilan och Moa, m m. Läs mer på Audiovisual Days sida!

VR på Audiovisual days

Den 15 april har speciellt fokus på VR. Liz Rosenthal från Venedig VR håller masterclassen: Den banbrytande virtuella berättartekniken. Hon kommer att ge en översikt över hur berättare använder mediet för att närma sig ett brett spektrum av genrer och upplevelser, från social påverkan, fiktion, animering till multiplayer, multisensorisk platsbaserad och virtuell berättelsevärld. 

Tre piloter från narrative VR-Lab
Dagen börjar dock med tre regionalt förankrade projekt. De blev utvalda att skapa varsin pilot via Narrative VR Lab. På förmiddagen presenteras Jenny Larsson, Monica Mazzitelli och Shaya Khalil sina VR-piloter

---------

Audiovisual Days är mötesplatsen med ett aktuellt och späckat utbud av föreläsningar, panelsamtal och workshops med både nationellt och internationellt deltagande.

Välkomna till Audiovisual Days på Film & TV:s webbplats


Senast uppdaterad: 2021-07-20 12:44