Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Sommarboken – nytt tema och materialbeställning

Bland hjältar och väsen blir 2023 års tema. Ett tema som tagits fram i samverkan med Bubblan, en bokklubb med barn som träffas varje tisdag på Borås stadsbibliotek. Och nu är biblioteken varmt välkomna att börja beställa material inför sommaren.

Temat hoppas vi ska vara brett, fantasieggande och lätt att tolka på många olika sätt. Från ett troll till ett annat, men nu gäller det nättroll – sommaren 2023 kommer källkritik att vara fokusområde. Vi behöver alla, barn som vuxna, vara kritiska och tänka på vad är sant och vad är falskt i olika medier.

Beställning av Sommarbokspaket
Från och med den 1 december kan biblioteken beställa material inför sommaren. 2023 års Sommarbokspaket innehåller: 50 påsar, 50 kluringhäften, 50 bokmärken och 50 enkla skriv/rithäften. Ett paket kostar 1500 exl. moms. Beställningar kan göras till och med söndag 12 mars 2023.

Läs mer om Sommarboken, årets tema och materialbeställning

 

-------------
Sommarboken är ett läsfrämjande biblioteksprojekt som vill uppmuntra lustfylld sommarlovsläsning! Med Sommarboken ska barnens läsning vara kravlös. Allt är tillåtet att läsa – hur mycket eller hur litet man vill. Sommarboken riktar sig till barn mellan 8 och 12 år.

Katarina Larson

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-12-02 09:48