Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Programmet för Bokmässans Biblioteksscen

Den 22-23 september är vi tillbaka med ett fullspäckat scenprogram under Bokmässan. Nationella minoriteter lyfts, tempen tas på Litteraturstaden Göteborg och den regionala inblandningen. Stort fokus riktas även mot bibliotekens läsfrämjande arbete på olika sätt. Och Sommarboken fyller tio år.

Torsdagen och fredagen blickar som vanligt mot bransch och biblioteksutveckling. Experter inom biblioteksfrågor, bibliotekarier och inspiratörer är på plats och bjuder tillsammans på kompetensutveckling och samtal som förstärker Bokmässans eget innehåll. Bland de 35 programpunkterna märks ämnen som litteraturkartläggningen ”Vad ryms i litteraturstaden Göteborg?”, essästödet och översättarstödet, biblioterapi och boktjuvar. Hur går vi från ord till handling? Det är frågan vi ställer oss när regeringens biblioteksstrategi hamnar under luppen. Akademiens ständige sekreterare Mats Malm stöter och blöter fördomar i den klassiska litteraturen tillsammans med författaren Ola Larsmo. Sveriges nya läsambassadör avslöjas följt av samtal med Daniel Sjölin och vad innebär egentligen Queering Wikipedia?

Vi ses på mässan, du hittar oss i monter D02:09. Varmt välkomna!

TILL PROGRAMMET

 


Senast uppdaterad: 2022-07-01 09:15