Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Prisregn över Framefilmer på Novemberfestivalen

I helgen var det dags för kortfilmsfestivalen som samlar unga filmtalanger från hela Sverige för att tävla i det som brukar kallas SM i ung kortfilm – Novemberfestivalen. Festivalen utgör en unik årlig mötesplats där filmare och publik kan utbyta erfarenheter, vädra åsikter och knyta nya kontakter över ålders- och regiongränser. I år var Novemberfestivalen ett online-event under två dagar, fullpackat med föreläsningar och spännande gäster och inte minst kortfilmer från landets alla 19 regionfestivaler. De fyra filmer som tävlade vidare från Frame och Västra Götaland kammade hem hela fem priser.

Simone Norberg och filmen Bad lesbian tilldelades tre priser, däribland 1:a pris i tungviktsklassen och festivalens motsvarighet i Norden, Amandusfestivalens tungviktspris vilket innebär att Bad Lesbian kommer tävla för Sverige på Amandusfestivalen 2022. Filmen fick även pris för bästa klipp (Klara Ågren).

Hanna Johansson prisades för rollen som Sanne i Se mig, rör mig av Jessica Johansson och Perla Heieforts film Fruktkött fortsätter att skapa obehag och medkänsla och mottog 2:a pris i mellanviktsklassen.

Läs mer


Senast uppdaterad: 2021-11-22 09:13