Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Linda Lundberg och Annika Broman nya avdelningschefer

Linda Lundberg och Annika Broman.

Linda Lundberg, tidigare generalsekreterare för Länsmuseernas samarbetsråd, är från och med slutet av augusti ny chef för avdelningen Natur och kulturarv. Från och med april är också Annika Broman, tidigare tillförordnad områdeschef i förvaltningen, ny chef för avdelningen Konst och kultur.

Förvaltningen för kulturutveckling har sedan 1 april i år en ny organisering av kärnverksamheten. De två avdelningarna Natur och kulturarv samt Konst och kultur är ett led i att stärka samordningen inom förvaltningen. Syftet är att ännu bättre kunna bidra till kultur, natur och kulturarv i vardagen för alla i Västra Götaland.

Linda Lundberg, som från augusti är ny chef för avdelningen Natur och kulturarv, har tidigare arbetat som avdelningschef på Statens Museer för världskultur, som enhetschef för samlingarna på Bohusläns museum samt som samlingsansvarig på Hallands kulturhistoriska museum.

– Linda Lundberg har ett stort nationellt och internationellt nätverk och gedigen insikt i det svenska museilandskapet. Med Linda som avdelningschef stärker vi natur och kulturarvsområdet, inte minst inom frågor som rör samlingsförvaltning, säger Kerstin Alnebratt, förvaltningschef på Förvaltningen för kulturutveckling

– Jag är glad för förtroendet att leda detta viktiga område! Alla som känner mig vet hur viktigt det är för mig att lyfta samt kommunicera museernas viktiga uppdrag och roll. Vi måste lita på de värden vi förvaltar och arbeta aktivt både med bevarandet av natur- och kulturarvet samtidigt som vi bygger ny kunskap samt förmedlar både kunskap och det vi gör, säger Linda Lundberg.

Annika Broman, som är ny chef för avdelningen Konst och kultur, har sedan 2021 varit tillförordnad områdeschef i förvaltningen, och har en bakgrund inom studieförbundet Sensus där hon under många år arbetat som chef.

– Annika Broman har med sin bakgrund från civilsamhället och folkbildningen både den erfarenhet och det kontaktnät som behövs för att utveckla vår samverkan med regionens 49 kommuner, säger Kerstin Alnebratt.

– För mig är det verkligen ett hedersuppdrag att få vara med och påverka och forma både förvaltningens och regionens viktiga arbete med vårt rika kulturutbud. Det här är en spännande region, med vitt skilda förutsättningar och utmaningar. Tillsammans med kommuner, arrangörer och civilsamhälle skall vi tänka och göra klokt så att kulturlivet kan byggas upp igen, ta plats och bli en självklar del i människors vardag, säger Annika Broman.

Vill du läsa mer om vårt uppdrag och vår organisation eller se vilka fler tjänster som aktuella hos oss? Läs mer här. 

Foto Linda Lundberg: Johan Jeppson
Foto Annika Broman: Kasper Bröns 

Linda Lundberg

Avdelningschef Natur och kulturarv
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Annika Broman

Avdelningschef Konst och kultur
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer
Profilbild av Kerstin Alnebratt

Kerstin Alnebratt

Förvaltningschef
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-08-22 11:27