Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hurra för alla barn och bibliotek som deltog i Sommarboken 2021! 

Många bibliotek över hela landet och tusentals barn fick ett sommarlov fyllt av läsning, äventyr i det vilda, rollspel, boktips och massa annat skoj.

Årets ambassadör Jonas Leksell inspirerade med lästips, kluringar och spännande uppdrag. Likt förra året födde pandemin en uppsjö av kreativa lösningar kring årets tema Ut i det vilda. Tack vare påhittiga bibliotekarier runt om i landet har vi fått ta del av sommarbokenträffar via Youtube, läsäventyr och uppdrag i det gröna, ambulerande bibliotek på hjul, boksamtal och välfyllda bokpåsar.  
 
Sommarboken 2022 lanseras under hösten och bokningen av materialet öppnar i december. 

Läs mer på www.sommarboken.se

-----------------------
Sommarboken är ett läsfrämjande biblioteksprojekt som vill uppmuntra lustfylld sommarlovsläsning! Med Sommarboken ska barnens läsning vara kravlös. Allt är tillåtet att läsa - hur mycket eller hur litet man vill. Sommarboken riktar sig till barn mellan 8 och 12 år.


Senast uppdaterad: 2022-01-04 16:18