Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Frame Filmfestival 2021 - här är vinnarna

Under söndagen avslutades fyra dagars Frame filmfestival med traditionsenlig prisutdelning för Västra Götalands alla kortfilmare. Bästa film i kategorin Mellanvikt blev Fruktkött av Perla Heiefort. Tungviktspriset fick Simone Norberg för sin film Bad Lesbian. Daniel Aguirre tog hem prispokalen i kategorin 27+ med filmen Pink Rider. I Konstfilmskategorin vann Maja Lindgren med filmen Dissolve in the ocean and play some chess.

För vinnarna i Mellan- och Tungviktsklassen innebär vinsten också att de direktkvalificerat sig till den nationella tävlingen Novemberfestivalen i Trollhättan, en tävling som brukar kallas ”SM i kortfilm”.

Förutom Bästa film i de fyra tävlingsklasserna delades en lång rad hederspriser och specialpriser ut – och naturligtvis det prestigefulla Publikens pris.

Perla Heiefort vann FilmCloud PITCH 2021, läs mer om Perla och hennes filmidé på filmcloud.se

Samtliga vinnare hittar du på www.frame.nu

Frame filmfestival är en årlig kortfilmsfestival, tävling och mötesplats för filmare och filmintresserade i Västsverige. Med fokus på talangutveckling ger vi plats åt film i det korta formatet och arrangerar även seminarier och workshops som samlar både filmbransch och framtidens filmskapare. Frame är också regional uttagning till nationella filmtävlingen Novemberfestivalen.


Senast uppdaterad: 2021-09-14 08:59