Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Digital pressträff 29 april: Unikt bronsåldersfynd i Västra Götaland

Ett unikt bronsåldersfynd har gjorts i Västra Götaland. Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen har på uppdrag av Länsstyrelsen undersökt fyndet i samarbete med forskare från Göteborgs universitet. Det står nu klart att detta är ett av de största och mest spektakulära depåfynden från yngre bronsålder som gjorts i Sverige. Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen bjuder tillsammans med Länsstyrelsen in till en digital pressträff i morgon torsdag 29 april klockan 11.00.

Välkommen att digitalt ta del av en pressträff där vi berättar mer om bronsåldersfyndet, med möjlighet att ställa frågor till våra medverkande under en allmän frågestund, även den digital.

Det är också möjligt att i förväg boka in enskilda intervjuer med våra medverkande. Intervjuer ges över telefon eller Teams efter presskonferensen.

I samband med pressträffen kommer vi även att skicka ut ett pressmeddelande med utförlig information om fyndet, tillsammans med bildmaterial, fritt för media att återpublicera.

Medverkande

 • Pernilla Morner, antikvarie, kulturmiljöenheten, Länsstyrelsen Västra Götaland.
  Berättar om hur fyndet hittades och Länsstyrelsens roll i den arkeologiska undersökningen.
 • Mats Hellgren, arkeolog, Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen.
  Deltog i det arkeologiska arbetet på fyndplatsen och berättar om detta.
 • Madelene Skogbert, konservator, Förvaltningen för kulturutveckling i Västra Götalandsregionen.
  Deltog också i det arkeologiska arbetet, och berättar om föremålens omhändertagande.
 • Johan Ling, professor i arkeologi, Göteborgs universitet.
  Deltog också i det arkeologiska arbetet och berättar om fyndet och föremålens historia utifrån sin roll som professor och forskare.

Praktisk information

Tid: Torsdag 29 april kl 11.00
Pressträffen livesänds på: vgregion.se/kulturutveckling-direkt

Frågor under pressträffen/intervjuer efteråt

För att delta i direktsändningens allmänna frågestund, anmäl dig till zara.tellander@vgregion.se senast 29 april kl. 10.00.

För enskilda intervjuer efter presskonferensen, anmäl dig till zara.tellander@vgregion.se innan sändningen börjar. Ange vem du vill intervjua. Observera att intervjutiden anpassas baseras på efterfrågan.

Kontakt

Ida Northfell, kommunikationschef, Förvaltningen för kulturutveckling: ida.northfell@vgregion.se

Zara Tellander, kommunikatör, Förvaltningen för kulturutveckling: zara.tellander@vgregion.se


Senast uppdaterad: 2022-01-04 09:51