Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

4 filmröster får projektstödet Voices

Projektstödet Voices vände sig i en utlysning tidigare i höst till film- eller VR-skapare med manusbaserade projekt i det korta formatet. Nu är de här, fyra röster som ger oss nya perspektiv i kort fiktion; Ismaila Jallow, Tara Mahmoudi-Zadeh, Elsa Rosengren och André Vaara.

Vi sökte de som ville utveckla filmer med ett nytt perspektiv, tematiskt, formmässigt, konstnärligt eller som själva utgör röster som vi inte möter i den kortfilmsrepertoar vi ser idag. Stödet delas nu ut till fyra projekt och filmare med olika och alldeles egna perspektiv på vår samtid. Här finns VR-prosa där vi vandrar i minnen av sol, sommar och misstänkta övergrepp. Här finns de ungas framtidslängtan som för oss höljts av den stora katastrofens tragik. Vi får även följa med i känslan av att vara nybliven mamma på landsbygd med en längtan till kompishänget. Här finns även en gestaltad blick, som med hjälp av kamerans inneboende sökande förmåga, fångar en karaktär naket och ärligt.

Så här ser fördelningen ut

Stöd på 60.000 kronor ges till Kråkslottet, ett VR-projekt av sökande Ismaila Jallow och producenten Paul Blomgren DoVan, och kortfilmen Backa av filmaren Tara Mahmoudi-Zadeh och producenten Golaleh Farhang-Azad.

Stöd på 30.000 kronor ges till Det nya och det gamla, en kortfilm av filmaren Elsa Rosengren med producenten Tintin Scheynius och till kortfilmen Älskling med filmaren André Vaara och samma producent.

Läs mer om stödet och projekten


Senast uppdaterad: 2021-12-16 11:25