Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vård- och underhållsplaner

Att göra en plan för vård och underhåll av en kulturhistoriskt intressant miljö eller byggnad innebär på sikt att kostnader kan hållas nere och att kostsamma överraskningar kan undvikas. Förvaltningen för kulturutveckling har lång erfarenhet av att upprätta vård- och underhållsplaner för bland annat byggnadsminnen, kyrkogårdar och hembygdsgårdar. Kontakta oss så berättar vi mer!

Arbetet med att upprätta eller uppdatera vård- och underhållsplaner omfattar alltid skadeinventering och behovsundersökning, och när så behövs upprättas planerna i samarbete med andra yrkesgrupper utöver bebyggelseantikvarier och konservatorer.

Den färdiga planen ska fungera dels som ett underlag för ställningstaganden i varje enskild situation, och dels som ett underlag för ansökan om ersättningar och bidrag. Planerna innehåller alltid en beskrivning av historik och kulturvärden liksom statusbedömningar och prioritering av föreslagna åtgärder. Självklart utformar vi nya planer och uppdaterar befintliga planer efter beställarens önskemål och behov.

 

Kontakt

Jan Johansson, Enhetschef Kulturmiljö
070-659 03 46
jan.johansson@vgregion.se

Karin Lundberg
Antikvarie Kulturmiljö, vård- och underhållsplaner
0703-97 40 90

 


Senast uppdaterad: 2020-07-16 14:25