Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Våra digitala utställningar

Trollbunden - folktro, fakta och fiktion

Trollbunden - folktro, fakta och fiktion är en digital utställning om människans magiska tankevärldar – fylld med berättelser om allt från ormkulter och ättestupor till gastar och gengångare. Men också om vår tids behov av medie- och informationskunnighet.

Rock art tattoo

Rock art tattoo - en digital utställning som lyfter fram människor med tatueringar som hämtat motiv och inspiration från bergskonst. Innehållet i utställningen är i sin helhet producerat av personer som delat sina tatueringar och historierna bakom dem med oss.

Allt är i rörelse

Allt är i rörelse – en dynamisk mediemix som utforskar, reflekterar och ger perspektiv på vårt gemensamma kulturarv.

Jämlik kultur på Lödöse museum

Starkt ljus, höga ljud och massor av intryck. Miljön på museum och andra kulturinstitutioner blir ofta så intensiv för barn och unga med NPF att de tvingas stanna hemma och går miste om upplevelser. Med projektet Jämlik kultur vill vi ändra på det.

Klimatklokt

Temat för utställningen är hållbarhet och byggnadsvård. Klimatklokt berättar om hur klimatförändringarna påverkar våra hus och vår närmiljö, och bjuder på kloka energibesparingstips till husägaren.

Kulturarv för framtida generationer

Klimatförändringarna påverkar vårt kulturarv – och tidsperspektivet framåt är närmast hisnande. Vad händer efter de närmaste hundra åren? Hur kommer förändringarna att påverka det historiska arvet?

En pilgrims dagbok

Under april 2015 vandrade Jessica Randén från Lödöse museum den franska leden till Santiago de Compostela - en av världens viktigaste vallfartsorter. En pilgrims dagbok är en digital utställning om hennes vandring.

Stenar med hällristningar mot en sjö och en grå horisont

Högsbyns hällristningsområde

Etnologen Linnea Klingström tar oss med på en guidning genom Högsbyns hällristningsområde i Dalsland. På de mjuka skifferhällarna finns över 2500 ristningar föreställande allt från skålgropar till skepp och ormvindlingar.

Lars sitter på huk på en stor sten med hällristningar

Vitlyckehällen

Under en begränsad tid visar vi en digital guidning av Vitlyckehällen på Vimeo. Guidar gör Lars Strid, Vitlycke museum.


Senast uppdaterad: 2021-07-21 09:42