Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Klangfärgs kurser

En mörkblå färgklick

Inspiration och kunskap! Det är grunden för vår kursverksamhet. Våra kurser är öppna för dig som arbetar inom LSS-verksamhet och särskola, eller i andra verksamheter där du möter personer med olika förutsättningar.

Här hittar du vårens kurser som är öppna för anmälan! Vi har även tagit fram filmade kurser inom musik, dans, film och färg & form som du hittar här på Klangfärgs sida under respektive konstform samt bland våra inspelade kurser och webbinarier.

Onlinekurser, inspelade kurser och webbinarier

19/4 Tova i vått och torrt
Under den här dagen lär vi oss hur ull kan användas för att skapa spännande och unika objekt. Vi provar olika sätt att tova, både torrt med nål och mer traditionella våttovningstekniker. 

Läs mer och anmäl dig här!

25/4 Filma med flyt
Välkommen till en kurs där vi får tips, trix och tekniker för hur man skapar dynamik som gör filmer mer spännande. Vi går igenom grunderna i hur ljud, foto och klipp används för att skapa filmer med flyt, som förstärker det ni vill berätta. 

Läs mer och anmäl dig här!

4/5 Möten mellan material
Välkommen till en dag där vi får testa att använda olika material såsom metall, trä, textil med mera samt lära oss olika tekniker för att jobba med dessa. Genom att utgå från fantasi och förmåga testar vi sammanfogningar, borr och plugg i trä, spikar, skruvar, limmar och snurrar på olika vis som kan möta upp olika förutsättningar.

Läs mer och anmäl dig här!

9/5 Inspirationsdag – Musikteknologi för pedagoger
Välkommen till en inspirerande dag om musikteknologi. Dagen är en fortbildning riktad till dig som undervisar i musik inom särskolan eller vill arbeta mer inkluderande. Dagen är tänkt att ge dig ökad kunskap om elektroniska och digitala instrument (EDI) och olika övningar som du kan använda i din elevgrupp.

Läs mer och anmäl dig här!

17/5 Textila uttryck
Välkommen till en inspirationsdag med workshops för att prova olika sätt att arbeta med textilfärg och tygtryck. Under dagen kommer vi att skapa tygtryck med egna schabloner, stämplar, måla på tyg, använda naturmaterial och återbruk samt testa att göra pastareservage.

Läs mer och anmäl dig här!

23/5 Fotoscreen med appar
Den här kursdagen får du grunderna för att komma igång med fotoscreen. Tack vare surfplattor och smarta telefoner finns det numera enkla sätt att göra screentryck av fotografier. Med hjälp av en app experimenterar vi med framtagning av schabloner som sedan blir tryck på både papper och tyg.

Läs mer och anmäl dig här!

-------------------------

Info ordinarie kursverksamhet


Kursplatser

I mån av kursplatser kan upp till 4 personer från enskild arbetsplats delta. Anmälan kan bara göras på vår hemsida, där det till varje kurs finns ett anmälningsformulär. Vänligen observera att det behövs ett formulär per person till varje kurs. Det går alltså inte att anmäla flera personer på samma formulär.
En preliminär bekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress du fyllt i, så var vänlig kontrollera att den blir rätt.

Anmälningsvillkor
När kursplats bekräftats är anmälan bindande, men din arbetsplats/organisation kan skicka en ersättare om du skulle bli sjuk eller få förhinder. Arbetsplats vars deltagare uteblir utan ersättare och utan att ha meddelat skäligt förhinder innan kursstart debiteras med 500 kronor per deltagare och kursdag. Som skäligt förhinder räknas sjukdom samt personalbrist/vikariebrist och liknande problematik på arbetsplatsen.
Fram till sista anmälningsdag kan avbokning göras utan särskilda skäl. 

Förvaltningen för kulturutveckling förbehåller sig rätten att ställa in en kurs vid för få anmälningar. Detta görs senast dagen efter sista anmälningsdag. Anmälda kursdeltagare meddelas via e-post.

Kostnadsfritt
Kurserna är kostnadsfria för personal inom inom LSS-verksamhet och särskola i Västra Götaland. För övriga deltagare är kostnaden 500 kr plus moms per person och kursdag.

Kontakta oss gärna om du har frågor!

Lina Gardelin

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-03-15 14:29