Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Klangfärg

En samling köksredskap och målarredskap ligger på en svart bakgrund

Klangfärg är ett resurscentrum som erbjuder fortbildning, handledning, nätverk och inspiration för att göra kulturen tillgänglig för fler i Västra Götaland. Vi arbetar för att stödja och främja eget skapande utifrån ett rättighetsperspektiv. Klangfärg är en resurs för dig som arbetar inom LSS, anpassad skola, kulturskolan eller liknande verksamheter där du möter personer med olika förutsättningar och funktionsnormer.

Klangfärgs nyhetsbrev

Få information om kurser, träffar och evenemang, men också tips och inspiration. Nyhetsbrevet utkommer ca 4-6 gånger per år. Anmäl dig idag så missar du inget.

Höstrullen

Höstrullen är filmfestivalen för dig som är elev, deltagare eller personal inom LSS-verksamhet eller anpassat gymnasium. Det är en fantastisk möjlighet för dig och din grupp att visa upp egna filmer, men också att se andras filmer och få nya idéer. Görs i samarbete med Barnfilmskolan.

Kursverksamhet

Inspiration och kunskap! Det är grunden för vår kursverksamhet. Välkommen att läsa mer om kommande kurser.

Färg och form

Klangfärg erbjuder kurser och fortbildningar samt handledning, råd och stöd inom skapande. Under åren har vi samlat på oss ett antal tips och idéer kring skapande i form och färg som vi vill dela med oss av. Ta del av metoderna nedan låt dig inspireras!

Film

Här har vi samlat filmade kursserier och inspiration som är framtagna för verksamheter som möter grupper eller personer med olika förutsättningar. Du får bland annat lära dig mer om grunderna för att komma igång att filma själv samt dyka ner i filmeffekternas värld.

Dans

Här samlar vi inspiration och information kring Dans för alla. Missa inte filmserien som Språng har tagit fram med syfte att skapa olika förutsättningar och tillvägagångssätt för olika behov. Ta del av tips och idéer om hur du kan arbeta inkluderande från start eller utveckla befintliga dansövningar.

Musik

Här samlar vi inspiration, tips och annat matnyttigt med koppling till musikskapande.

Teater

Här samlar vi inspiration och material med koppling till teater.

Handledning

Komma igång eller komma vidare? Bolla konkreta frågor, få hjälp med att komma igång med en ny idé eller vidareutveckla befintlig verksamhet på din arbetsplats.

Nätverk

I nuläget finns ett nätverk med koppling till musikområdet och ett för Färg och form.

Bok och film i den anpassade grundskolan

Bok och film i den anpassade grundskolan är ett regionalt projekt som vill ta vara på ett antal teman som på olika sätt diskuterar känslor, kroppar, instinkter och mycket annat som gör oss till människor.

Publikationer

Här finns förvaltningens samtliga publikationer samlade. Flera av dessa går att beställa genom att mejla kulturutveckling@vgregion.se. Botanisera bland filmhandböcker och inspiration från dansområdet mm.

Lina Gardelin

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-05-09 14:45