Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Slöjdklubbar

Två barn målar på täljda pinnar

Slöjdklubben är en plats för barn mellan 7-14 år att upptäcka slöjdens möjligheter och utveckla sin förmåga att skapa i olika material tillsammans med andra barn. Det finns slöjdklubbar på ett par platser i Västra Götalandsregionen.

Slöjdklubben är Hemslöjdens rikstäckande verksamhet där barn mellan 7 och 14 år får utforska hemslöjdens spännande material och verktyg. 

Verksamheten finns i hela landet och består av lokala klubbar, med mellan fem och tolv barn i varje grupp. En specialutbildad handledare visar materialens möjligheter och lockar fram barnens naturliga upptäckarglädje och kreativitet. 

I Västra Götaland drivs slöjdklubbarna av slöjdklubbshandledare i samverkan med hemslöjdsföreningar och i Kulturskolans regi. 

Förvaltningens hemslöjdskonsulenter kan hjälpa dig att starta upp en slöjdklubbsverksamhet. De håller även fortbildningar för pedagoger och andra personer som arbeta med barn och slöjd i sin slöjdhandledarutbildning.


Senast uppdaterad: 2021-07-15 15:13