Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Residens för populärmusik på Kosteröarna 2023

Under vintern 2022–2023 utlyste Förvaltningen för kulturutveckling ett residens för musiker inom indie/alternativ rock på Kosteröarna våren 2023. Residenset fokuserar på soundutveckling och inspelning i samarbete med producent Henryk Lipp och studiotekniker Putte Johander. Bandet som antagits är Livet Lekte.

Bandet Livet Lekte spelar musik som de själva kallar för kol- eller kål- och stålpop. Recensenter har konkretiserat soundet som en blandning av indie, altrock, lite vanlig enkel rockmusik samt drag av shoegaze och kraut. 

Under våren 2023 träffar bandet producenten Henryk Lipp vid sex tillfällen för att utveckla sitt sound och planera residensveckan. Under residensveckan i maj arbetar musikerna på Koster, och får tillgång till boende, musikstudio, studiotekniker och producenten som gruppen arbetat tillsammans med före residenset.

Vem har kunnat söka?

Utlysningen vände sig till alla grupper som rör sig i genren populärmusik (indie/alternativ rock) och vill utveckla sitt sound. Huvudsökande ska vara bosatt i Västra Götaland. Ersättning utgår till max fyra musiker.

Praktisk information om residenset

Plats: Kosteröarna utanför Strömstad, Strömstads kommun
Period: vecka 20, det vill säga 15–21 maj 2023
Tillgång till studio: Vecka 20, Studio Öljud, Koster
Coaching: Sex tillfällen under vårterminen 2023. Planeras tillsammans med producent Henryk Lipp. Platsen kan variera. 

Tidigare residensgrupper

Tidigare års residensmusiker har varit Rome Is Not A Town, Nanga, Chivvy och bandet Kippo.

Om Kosteröarna och Strömstads kommun

Strömstads Kommun ligger i norra Bohuslän och har 13 000 invånare. Det mäktiga Kosterhavet i väster sätter sin prägel på stadsbilden och omgivande kustsamhällen. Här finns Sveriges första marina nationalpark och ett kulturliv året runt.

Kosteröarna ligger i Strömstad Kommun, i Kosterhavets nationalpark och har 300 åretruntboende. Mer kultur på öarna under lågsäsong skulle kunna bidra till att utveckla samhället, få fler människor intresserade av öarna och skapa nya kontakter mellan personer som redan bor på ön, mellan människor på ön och till människor som bor utanför. Kosteröarna erbjuder en vacker och inspirerande plats med mycket lugn och ro där stor möjlighet finns att fokusera på konstnärligt arbete.

Residenset genomförs av Förvaltningen för Kulturutveckling i samarbete med lokala aktörer, föreningar och näringsliv på Kosteröarna.

Maja-Karin Fredriksson

Musikproducent Populärmusik
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Jonathan Björk

Musikproducent Populärmusik
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-02-28 13:34