Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kammarmusikresidens i Mariestad 2022

Förvaltningen för kulturutveckling utlyste hösten 2022 ett residens för kammarmusiker i början av november i Mariestad. Residensmusiker var Göta Pianotrio. I residenset ingår även arvoderade konserter våren 2023.

Genom ett kammarmusikresidens vill Förvaltningen för kulturutveckling ge frilansande musiker i Västra Götalandsregionen tid och förutsättning för fördjupat konstnärligt arbete. Kammarmusikresidenset 2022 är särskilt avsett för att ge musiker möjlighet att undersöka och experimentera med placeringens, akustikens och rummets betydelse för det egna musicerandet, för kommunikationen med publiken och för den musik som framförs.

Göta Pianotrio består av: Clara Lindström, violin, Elisabeth Nilsson, cello
och Ruxanda Efros, piano.

Residensperioden skedde första veckan i november 2022. Residenset var förlagt till olika lokaler i Mariestad och konserterna under våren 2023 kommer att äga rum på skilda platser i Mariestad och i övriga regionen. Vid ett tillfälle under residensperioden har pianisten David Huang haft workshop med den antagna residensgruppen.

Musiker verksamma inom kammarmusikgenren har kunnat söka till residenset. Huvudsökande bosatt i Västra Götalandsregionen har varit välkommen att bjuda med upp till tre andra musiker i sin ansökan. Medsökande behövde inte vara bosatta i Västra Götaland.

Kammarmusikresidenset genomfördes av Förvaltningen för kulturutveckling i samarbete med Mariestads kommun, kulturskolan i Mariestad, Vara konserthus, Vadsbo kammarmusikförening och lokala aktörer.

Maria Lith

Producent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-11-24 14:31