Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Läsfrämjande insatser utanför skolan

Läsfrämjande insatser utanför skolan handlar om kravlös och lustfylld läsning på fritiden. Det är ett projekt som utgår från erfarenheterna med Sommarboken, en läsfrämjande lovverksamhet som handlar om just lusten till läsning.

Sommarboken är ett framgångsrikt läsfrämjandeprojekt som spridit sig över hela landet och varje år når tusentals barn mellan åtta och tolv år. Hur kan vi sprida lärdomarna från Sommarboken och samtidigt pröva nya arenor och arbetssätt för att nå fler barn och unga året om?

Läsfrämjande insatser utanför skolan är en del av regionens kraftsamling Fullföljda studier med strävan att fler unga ska fullfölja sina studier med godkända resultat. Läsförståelse är avgörande för elevers studieresultat. Inom ramen för projektet Läsfrämjande insatser utanför skolan vill vi stimulera läsning på fritiden och stötta barn med svag språkutveckling. Syftet är att fler ska fullfölja sina studier och få behörighet till gymnasiet.

Projektet är finansierat av Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd.

Unga läsambassadörer

Unga sommarjobbare, med stöd av handledare, sprider läsglädje och läslust bland barn och unga i Bergsjön.

Malin Carlsson

Projektledare
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2023-06-07 14:22