Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Film i skolan och förskolan

Fotograf: Gustav Kaage

Vi stöttar gärna er som vill komma igång med att skapa film i förskolan eller skolan. Det finns möjligheter att engagera filmpedagoger och filmare i skolan/förskolan via det regionala arrangörsstödet. Kanske behövs en filmpedagog för skapande skola-verksamhet? Eller för det där filmlägret? Kanske önskar din Kulturskola en kompetensutveckling i form av en kurs?

Använd möjligheterna att engagera duktiga filmare och filmpedagoger i skola, för Skapande Skola, för fortbildning och för fritidsverksamhet!

Vi har kontakt med många olika filmpedagoger och tipsar dig gärna. I Västra Götaland har vi samlat duktiga pedagoger som har god erfarenhet i Kulturkatalogen Väst. Man kan använda regionalt arrangörsstöd för filmskapande både i skolan och förskolan, men det är den kommunala kultursamordnaren som måste godkänna kostnaderna. Har ni möjlighet att finansiera en filmpedagog inom er verksamhet, kika i vår kulturkatalog och kontakta sedan den pedagog ni tror är lämplig för just er verksamhet. 
Filmpedagoger som är godkända för arrangörsstöd hittar du i vår kulturkatalog.

Kulturkatalogen Väst

Man kan behöva stöd för att komma igång med sitt arbeta att skapa film i förskolan. Kanske behöver man kompetensutveckling i form av en kurs?

Göteborg Stad har en liknande katalog för pedagoger som är verksamma i Göteborgs området: Kulturterminen.

Jobbar du med barn som har funktionsnedsättning? Klangfärg på Förvaltningen för kulturutveckling erbjuder kostnadsfritt kurser för pedagoger och rörlig bild är ett populärt område.

Klangfärg

Filmkonsulenterna erbjuder regelbundet kurser och föreläsningar kring rörlig bild och barn. Fortbildningarna sker på flera orter, bevaka kursprogrammet.

Fortbildningar och evenemang

Sanjin Pejkovic

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-06-02 15:18