Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Härryda 2020 – dans i pandemitid

Under 2020 hade Härryda kommun tre kommunkoreografer från kompaniet Big Wind: Bronja Novak Lindblad, Fanny Kivimäki och Johanna Ehn. De fick ställa om till pandemiläge under sin residensperiod – och blev särskilt uppmärksammade för sin dansande blombukett som kunde ses utanför fönstret på äldreboenden runt om i kommunen.

I början av året hann koreograferna göra en dans– och musikföreställning om volter, ampere och energitjuvar, de höll danskontor i Hindås och gjorde pop-up-dans i Landvetter centrum. Det fanns också möjlighet att se en öppen repetition på Landvetter kulturhus, av Black Ghost – en duell mellan flygel och svart klänning, i Beethovens anda. 

När pandemin kom, fick kommunkoreograferna snabbt ställa om till helt nya förutsättningar och behov. Mest uppmärksammad blev kanske deras dansande blombukett utanför kommunens senior- och äldreboenden, där publiken kunde titta ut genom sitt fönster och uppleva dans utan att behöva samlas i grupp.

De genomförde också ett större dansprojekt som tog avstamp i berättelser om livet under pandemin, från människor de mött i olika åldrar från hela kommunen. Invånarna fick också delta i pop-up-lunch-discon, kommundans med rörelser från kommunens 13 orter och möjlighet att se öppna repetitioner och föreställningar på väntade och oväntade platser. 

Anna Bäckvall

Konsulent
Ikon för telefonnummer
Telefonnummer

Senast uppdaterad: 2022-12-15 16:22